Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. divām ½ l tilpuma burkām:
- 1 kg tomātu
- 4 ķiploku daiviņas
- 2 svaigas sarkano čili piparu pākstis
- ½ saišķīša svaiga timiāna
- ½ saišķīša bazilika
- 2 ēdamkarotes auksti spiestas olīveļļas
- ¼ l baltvīna etiķa
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote balto piparu graudiņu
- 1 kanēļa miziņa
- 2 krustnagliņas
- sāls
- olīveļļa pārliešanai
Pagatavošana
- Tomātus applaucē, novelk mizu un sagriež gabaliņos, izgriež kātiņu vietas.
- Ķiploku daiviņas nomizo un sagriež.
- Čili pākstis nomazgā, iztīra, pārgriež uz pusēm, noskalo aukstā ūdenī un sakapā.
- Pēc tam jānomazgā rokas.
- Garšaugus noskalo.
- Timiāna lapiņas noplūc no kātiņiem.
- Bazilika lapiņas smalki sakapā.
- Katlā uzkarsē eļļu.
- Tajā nedaudz pasautē ķiplokus, čili pākstis un garšaugus.
- Pievieno tomātus, etiķi, cukuru, piparu graudiņus, kanēli un krustnagliņas un visu maisot vāra vidējā karstumā apm. 40 minūtes, līdz masa sabiezē.
- Masu izberž caur smalku sietu.
- Tad liek vēlreiz katlā, pievieno sāli un uzvāra.
- Pilda ar karstu ūdeni izskalotās pudelēs, pārlej plānu eļļas kārtiņu un aizvāko.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 mēneši.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!