Tomātu kečups

Tomātu kečups Foto: Tomātu kečups

Sastāvdaļas

Sastāvdaļas apm. divām ½ l tilpuma burkām:

  • 1 kg tomātu
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 2 svaigas sarkano čili piparu pākstis
  • ½ saišķīša svaiga timiāna
  • ½ saišķīša bazilika
  • 2 ēdamkarotes auksti spiestas olīveļļas
  • ¼ l baltvīna etiķa
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote balto piparu graudiņu
  • 1 kanēļa miziņa
  • 2 krustnagliņas
  • sāls
  • olīveļļa pārliešanai

Pagatavošana

  1. Tomātus applaucē, novelk mizu un sagriež gabaliņos, izgriež kātiņu vietas.
  2. Ķiploku daiviņas nomizo un sagriež.
  3. Čili pākstis nomazgā, iztīra, pārgriež uz pusēm, noskalo aukstā ūdenī un sakapā.
  4. Pēc tam jānomazgā rokas.
  5. Garšaugus noskalo.
  6. Timiāna lapiņas noplūc no kātiņiem.
  7. Bazilika lapiņas smalki sakapā.
  8. Katlā uzkarsē eļļu.
  9. Tajā nedaudz pasautē ķiplokus, čili pākstis un garšaugus.
  10. Pievieno tomātus, etiķi, cukuru, piparu graudiņus, kanēli un krustnagliņas un visu maisot vāra vidējā karstumā apm. 40 minūtes, līdz masa sabiezē.
  11. Masu izberž caur smalku sietu.
  12. Tad liek vēlreiz katlā, pievieno sāli un uzvāra.
  13. Pilda ar karstu ūdeni izskalotās pudelēs, pārlej plānu eļļas kārtiņu un aizvāko.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 mēneši.

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes