Tiramisu ar zemenēm

Tiramisu ar zemenēm Foto: Tiramisu ar zemenēm

Sastāvdaļas

  • 500 g zemeņu
  • 500 g maskarpones siera
  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 - 150 g cukura
  • 1 - 2 ēdamkarotes apelsīna liķiera
  • 12 - 18 cepumi dāmu pirkstiņi
  • rotāšanai veselas zemenes

Pagatavošana

  1. Zemenes sablendē kopā ar cukuru pēc garšas. Pievieno apelsīna liķieri.
  2. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno cukuru, ar mikseri sakuļ līdz viendabīgai, stingrai masai.
  3. Cita traukā liek maskarpones sieru, saspaida ar dakšiņu un sakuļ ar mikseri līdz gaisīgumam, pakāpeniski pievienojot sakultos olu dzletenumus.
  4. Formas apakšā liek nelielu kārtu maskarpones masas.
  5. Katru dāmu pirkstiņu iemērc zemeņu masā un kārto virs krēma kārtās, pārlej ar zemeņu mērci.
  6. Tālāk seko maskarpones kārta, tad zemeņu masā apviļātie cepumi, virsū zemeņu mērces kārta.
  7. Pašā augšā liek maskarpones kārtu un rotā ar zemenēm.
  8. Noliek kūku kādu brīdi pastāvēt, lai viss sasūcas cepumos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes