Sastāvdaļas
Kārtām:
- 300 g izsijātu miltu
- 150 g 30% skāba krējuma
- 150 g auksta sviesta
- 1/4 tējk sāls
Krēmam:
- 500 ml piena
- 200 g cukura
- 2 olas
- 50 g miltu
- 100 g sviesta
Pagatavošana
- Izsijātos miltus uz rupjās rīves ierīvē sviestu. Te izveido bedrīti, kurā lej skābo krējumu.
- Sastāvdaļas maisot savieno, tās maisa no malām uz centru.
- Kad iegūt stingra mīkla, to saspiež plakanu un vairākas reizes pārloka uz pusēm.
- Ietin pārtikas plēvē, atdzesē ledusskapī vismaz 30 min (labāk 1 h).
- Sadala gabalos, izrullē plāni, izgriež vēlamo lielumu, viršu liekot šķīvi vai katla vāku.
- Sadakšo, cep 180°C, zeltainas.
- Uzkarsē pienu, bļodā sajauc olas, cukuru, vanilīnu, miltus.
- Šajā masā lej karsto pienu, liek atpakaļ uz uguns, visu laiku maisa, kamēr sabiezē.
- Pievieno sviestu, izmaisa, atdzesē.
- Kārto kūku: uz katras kārtas bagātīgi liek krēmu (nebaidieties, ka tas liekas šķidrs, tas savilksies, gribat stingrāku, lieciet vairāk sviestu un saputojiet), kamēr ir krēms.
- Vienu kārtiņu sadrupina, ar drupatām pārklāj kūkas malas, dekorē.
- Starp kādu kārtu var iesmērēt skābu (cidoniju, upeņu) ievārījumu vai blenderētas ogas ar cukuru. Garšo lieliski! Man bija klasika, tik apelsīna miziņa uz krēma.
Recepti piedāvā un gatavo: Māra Skuja
Pieņem pasūtījumus, Rīgā, Teikā.
Pasūtot torti un pasakot gardedis.lv saņemsi 5% atlaidi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!