Svētku galdam torte "Napoleons"

Svētku galdam torte "Napoleons" Foto: Svētku galdam torte "Napoleons"

Sastāvdaļas

Kārtām:

  • 300 g izsijātu miltu
  • 150 g 30% skāba krējuma
  • 150 g auksta sviesta
  • 1/4 tējk sāls

Krēmam:

  • 500 ml piena
  • 200 g cukura
  • 2 olas
  • 50 g miltu
  • 100 g sviesta

Pagatavošana

  1. Izsijātos miltus uz rupjās rīves ierīvē sviestu. Te izveido bedrīti, kurā lej skābo krējumu.
  2. Sastāvdaļas maisot savieno, tās maisa no malām uz centru.
  3. Kad iegūt stingra mīkla, to saspiež plakanu un vairākas reizes pārloka uz pusēm.
  4. Ietin pārtikas plēvē, atdzesē ledusskapī vismaz 30 min (labāk 1 h).
  5. Sadala gabalos, izrullē plāni, izgriež vēlamo lielumu, viršu liekot šķīvi vai katla vāku.
  6. Sadakšo, cep 180°C, zeltainas.
  7. Uzkarsē pienu, bļodā sajauc olas, cukuru, vanilīnu, miltus.
  8. Šajā masā lej karsto pienu, liek atpakaļ uz uguns, visu laiku maisa, kamēr sabiezē.
  9. Pievieno sviestu, izmaisa, atdzesē.
  10. Kārto kūku: uz katras kārtas bagātīgi liek krēmu (nebaidieties, ka tas liekas šķidrs, tas savilksies, gribat stingrāku, lieciet vairāk sviestu un saputojiet), kamēr ir krēms.
  11. Vienu kārtiņu sadrupina, ar drupatām pārklāj kūkas malas, dekorē.
  12. Starp kādu kārtu var iesmērēt skābu (cidoniju, upeņu) ievārījumu vai blenderētas ogas ar cukuru. Garšo lieliski! Man bija klasika, tik apelsīna miziņa uz krēma.

Recepti piedāvā un gatavo: Māra Skuja
Pieņem pasūtījumus, Rīgā, Teikā.

Pasūtot torti un pasakot gardedis.lv saņemsi 5% atlaidi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes