Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 115 g miltu
- 30 g kakao pulvera
- 6 olas
- 140 g cukura + 45 g cukura
- 75 g sviesta
Ķiršu pildījumam:
- 700 g ķiršu (svaigu vai saldētu)
- 50 g cukura
- 30 g kukurūzas cietes
- 4 ēdamkarotes ķiršu liķiera
Krēmam:
- 900 ml saldā krējuma (35% tauku)
- 60 g pūdercukura
- 4 ēdamkarotes ķiršu liķiera
- 100 g šokolādes (rotāšanai)
- 12-18 kokteiļķiršu (rotāšanai)
Pagatavošana
- Katlā ielej ūdeni, uzvāra, samazina uguni, virs katla liek bļodu, kurā atrodas olas un cukurs, tās sakuļ ar mikseri, vidējā ātrumā.
- Kad olu masa sasniedz 38-39 grādu temperatūru, bļodu noņem no katla un turpina kult ar mikseri, kamēr maisījums iegūst trīs reizes lielāku apjomu, kļūst noturīgi elastīgs.
- Izsijā miltus, pievieno 45 g cukura, sajauc, tad miltu un cukura maisījumu vēlreiz izsijā citā bļodā.
- Izsijā kakao pulveri un pievieno miltu un cukura maisījumam.
- Izkausē sviestu.
- Miltu un kakao maisījumu, ar lāpstiņas palīdzību, uzmanīgi sajauc ar sakultajām olām, pievieno kausēto sviestu un samaisa.
- Veidnē (ar noņemamām malām) ieklāj cepamo papīru, lej tajā mīklu.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Cep 25-30 minūtes.
- Gatavu biskvītu izņem no veidnes, un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Gatavo ķiršu pildījumu - katlā no ķiršiem izspiež apmēram 150 ml sulas (6 ēdamkarotes sulas ielej citā traukā), ķiršus liek savā sulā un uzkaisa cukuru.
- Katlu liek uz uguns un uzvāra, samazina uguni.
- Bļodā ar ķiršu sulu iemaisa kukurūzas cieti un maisījumu lej katlā - maisa, kamēr masa sabiezē.
- Ķiršu masai pievieno ķiršu liķieri un samaisa, atdzesē.
- Gatavo krēmu - sakuļ saldo krējumu ar pūdercukuru stingrās putās, pievieno ķiršu liķieri - sajauc.
- Biskvītu sagriež divās daļās - vienam biskvītam uzklāj ķiršu pildījumu, tad daļu krēma, un liek virsū otru biskvītu.
- Uzklāj krēmu no visām pusēm (mazliet krēma atstāj "rozītēm").
- Krēmu liek konditorejas maisiņā, un izspiež "rozītes", gar tortes malām, apmēram 12-16 "rozītes".
- Tortes vidū uzkaisa rīvētu šokolādi, katras "rozītes" vidū liek vienu kokteiļķirši.
- Torti uz nakti liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!