Švarcvaldes torte

Švarcvaldes torte Foto: Švarcvaldes torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 115 g miltu
  • 30 g kakao pulvera
  • 6 olas
  • 140 g cukura + 45 g cukura
  • 75 g sviesta

Ķiršu pildījumam:

  • 700 g ķiršu (svaigu vai saldētu)
  • 50 g cukura
  • 30 g kukurūzas cietes
  • 4 ēdamkarotes ķiršu liķiera

Krēmam:

  • 900 ml saldā krējuma (35% tauku)
  • 60 g pūdercukura
  • 4 ēdamkarotes ķiršu liķiera
  • 100 g šokolādes (rotāšanai)
  • 12-18 kokteiļķiršu (rotāšanai)

Pagatavošana

  1. Katlā ielej ūdeni, uzvāra, samazina uguni, virs katla liek bļodu, kurā atrodas olas un cukurs, tās sakuļ ar mikseri, vidējā ātrumā.
  2. Kad olu masa sasniedz 38-39 grādu temperatūru, bļodu noņem no katla un turpina kult ar mikseri, kamēr maisījums iegūst trīs reizes lielāku apjomu, kļūst noturīgi elastīgs.
  3. Izsijā miltus, pievieno 45 g cukura, sajauc, tad miltu un cukura maisījumu vēlreiz izsijā citā bļodā.
  4. Izsijā kakao pulveri un pievieno miltu un cukura maisījumam.
  5. Izkausē sviestu.
  6. Miltu un kakao maisījumu, ar lāpstiņas palīdzību, uzmanīgi sajauc ar sakultajām olām, pievieno kausēto sviestu un samaisa.
  7. Veidnē (ar noņemamām malām) ieklāj cepamo papīru, lej tajā mīklu.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  9. Cep 25-30 minūtes.
  10. Gatavu biskvītu izņem no veidnes, un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  11. Gatavo ķiršu pildījumu - katlā no ķiršiem izspiež apmēram 150 ml sulas (6 ēdamkarotes sulas ielej citā traukā), ķiršus liek savā sulā un uzkaisa cukuru.
  12. Katlu liek uz uguns un uzvāra, samazina uguni.
  13. Bļodā ar ķiršu sulu iemaisa kukurūzas cieti un maisījumu lej katlā - maisa, kamēr masa sabiezē.
  14. Ķiršu masai pievieno ķiršu liķieri un samaisa, atdzesē.
  15. Gatavo krēmu - sakuļ saldo krējumu ar pūdercukuru stingrās putās, pievieno ķiršu liķieri - sajauc.
  16. Biskvītu sagriež divās daļās - vienam biskvītam uzklāj ķiršu pildījumu, tad daļu krēma, un liek virsū otru biskvītu.
  17. Uzklāj krēmu no visām pusēm (mazliet krēma atstāj "rozītēm").
  18. Krēmu liek konditorejas maisiņā, un izspiež "rozītes", gar tortes malām, apmēram 12-16 "rozītes".
  19. Tortes vidū uzkaisa rīvētu šokolādi, katras "rozītes" vidū liek vienu kokteiļķirši.
  20. Torti uz nakti liek ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes