Šokolādes saldējums kraukšķīgā vafeļu konusā

Šokolādes saldējums kraukšķīgā vafeļu konusā Foto: vk.com

Sastāvdaļas

● 300 ml trekna saldā krējuma
● 2 ēdamkarotes kakao pulvera
● 100 g šokolādes
● kaudzīte lazdu riekstu
● 150 ml piena
● 100 g cukura
● 4 olu dzeltenumi
Vafelei:
● 120 g sviesta istabas temperatūrā
● 1 glāze cukura
● 3 olas
● 1/2 glāzes miltu
● 1/2 glāzes kartupeļu cietes

Pagatavošana

    1. Katlā uzsilda saldo krējumu, kakao - pastāvīgi maisot uzvāra, turpina maisīt, tad noņem no uguns.
    2. Iemaisa salauztu šokolādi un pieber riekstus.
    3. Citā katlā uzsilda pienu un cukuru - neuzvāra!
    4. Ar putojamo slotiņu bļodā saputo olu dzeltenumus, pielej daļu piena, intensīvi maisot, lej katlā, turpinot maisīt, karsē uz vidējas uguns, kamēr masa sabiezē.
    5. Olu maisījumu caur sietu lej šokolādes maisījumā, kārtīgi samaisa, pilnībā atdzesē.
    6. Maisot vieglāk atdzesēt, ja bļodu liek auksta ūdens peldē.
    7. Tad bļodu ar saldējuma masu liek ledusskapī, lai kārtīgi atdzesētu.
    8. Kad masa ledusskapī atdzisusi, to liek saldētavā.
    9. Ja vēlas, masu var samaisīt ik pēc 30 minūtēm vai 1 stundas, lai būtu drošs, ka neveidosies ledus kristāli.
    10. Gatavo vafeles - sviestu sakuļ ar cukuru.
    11. Atsevišķā bļodā sakuļ olas, pakāpeniski pievieno miltus un kartupeļu cieti.
    12. Olu maisījumam pievieno sviesta maisījumu, visu sakuļ.
    13. Mīklai jābūt skābā krējuma konsistencē.
    14. Cep vafeles vafeļu pannā.
    15. Karstas vafeles satin konusa formā - tīšanai var izmantot kartonu, kas satīts tūtītē.
    16. Kartona tūtīti vajag nelielu, savādāk vafeļu konuss būs pārāk milzīgs.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes