Šokolādes nuga

Šokolādes nuga Foto: Šokolādes nuga

Sastāvdaļas

  • 300 g tumšās šokolādes
  • 100 g cukura
  • 100 g medus
  • 100 g valriekstu kodolu
  • 100 g lazdu riekstu
  • 100 g cepumu
  • 4 olu baltumi
  • vaniļas cukura
  • šķipsniņa sāls
  • sukādes

Pagatavošana

  1. Riekstus apcep un izkausē šokolādi.
  2. Uzvāra 70 ml ūdens, pievieno cukuru, medu, izvāra sīrupu un pievieno šokolādei. Maisot vāra 2 - 3 minūtes.
  3. Atdzesētus olu baltumus saputo ar sāli un vaniļas cukuru.
  4. Turpinot putot, mazām porcijām pievieno šokolādes sīrupu.
  5. Kad masa sabiezējusi, pieliek riekstus, cepumu gabaliņus un izcilā.
  6. Liek masu ar pārtikas plēvi izklātā veidnē un izlīdzina.
  7. Ledusskapī atdzesē. Pasniedzot sagriež nelielos gabaliņos un rotā ar sukādēm.

Mājās gatavota tumšās šokolādes nuga ir maigs, delikāts deserts.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes