Sastāvdaļas
- 300 g tumšās šokolādes
- 100 g cukura
- 100 g medus
- 100 g valriekstu kodolu
- 100 g lazdu riekstu
- 100 g cepumu
- 4 olu baltumi
- vaniļas cukura
- šķipsniņa sāls
- sukādes
Pagatavošana
- Riekstus apcep un izkausē šokolādi.
- Uzvāra 70 ml ūdens, pievieno cukuru, medu, izvāra sīrupu un pievieno šokolādei. Maisot vāra 2 - 3 minūtes.
- Atdzesētus olu baltumus saputo ar sāli un vaniļas cukuru.
- Turpinot putot, mazām porcijām pievieno šokolādes sīrupu.
- Kad masa sabiezējusi, pieliek riekstus, cepumu gabaliņus un izcilā.
- Liek masu ar pārtikas plēvi izklātā veidnē un izlīdzina.
- Ledusskapī atdzesē. Pasniedzot sagriež nelielos gabaliņos un rotā ar sukādēm.
Mājās gatavota tumšās šokolādes nuga ir maigs, delikāts deserts.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!