Šokolādes kēkss ar šokolādes-skābā krējuma glazūru

Šokolādes kēkss ar šokolādes-skābā krējuma glazūru Foto: Šokolādes kēkss ar šokolādes-skābā krējuma glazūru

Sastāvdaļas

Kēksam:
 ● 1,25 glāzes karstas kafijas dzēriena
 ● 1 glāze kakao pulvera
 ● 2,5 glāzes miltu
 ● 1,25 tējkarotes sāls
 ● 2,5 tējkarotes sodas
 ● 2 glāzes cukura
 ● 3 olas
 ● 1,25 glāzes trekna skābā krējuma
 ● 1 glāze+ 2 ēdamkarotes augu eļļas

Glazūrai:
 ● 170 g sviesta
 ● 200 g rūgtās šokolādes
 ● 4 ēdamkarotes kafijas dzēriena
 ● 1/3 glāzes silta skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Krāsni sakarsē līdz 175°C temperatūrai.
  2. Veidni ieziež ar sviestu, uzkaisa miltus.
  3. Nelielā bļodā samaisa karstu kafijas dzērienu ar kakao pulveri - kamēr kakao pulveris izšķīst. 
  4. Lielā bļodā samaisa miltus, sāli un sodu.
  5. Trešajā bļodā sakuļ cukuru ar olām - bāli-dzeltenā masā.
  6. Pievieno skābo krējumu un sviestu - sakuļ viendabīgā masā.
  7. Miltu un olu masas samaisa, pielej kafijas-kakao maisījumu - samīca mīklu.
  8. Mīklu lej sagatavotajā veidnē, cep 50-60 minūtes.
  9. Gatavu kēksu izņem no krāsns, atstāj atdzist 20 minūtes.
  10. Glazūru ātrāk nepārlej, kamēr kēkss nav pilnībā atdzisis.
  11. Gatavo glazūru - sviestu un šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī - uz 30 sekundēm, vai ilgāk - iegūstot šķidru, viendabīgu masu.
  12. Pielej 2 ēdamkarotes kafijas dzēriena, pievieno skābo krējumu - samaisa viendabīgā masā, tad pielej vēl 2 ēdamkarotes kafijas dzēriena.
  13. Visu vēlreiz sakuļ viendabīgā masā - tā nebūs šķidra.
  14. Masu atdzesē, uzklāj ar nazi kēksam.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes