Sastāvdaļas
Kēksam:
- 1,25 glāzes karstas kafijas dzēriena
- 1 glāze kakao pulvera
- 2,5 glāzes miltu
- 1,25 tējkarotes sāls
- 2,5 tējkarotes sodas
- 2 glāzes cukura
- 3 olas
- 1,25 glāzes trekna skābā krējuma
- 1 glāze+ 2 ēdamkarotes augu eļļas
Glazūrai:
- 170 g sviesta
- 200 g rūgtās šokolādes
- 4 ēdamkarotes kafijas dzēriena
- 1/3 glāzes silta skābā krējuma
Pagatavošana
- Krāsni sakarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Veidni ieziež ar sviestu, uzkaisa miltus.
- Nelielā bļodā samaisa karstu kafijas dzērienu ar kakao pulveri - kamēr kakao pulveris izšķīst.
- Lielā bļodā samaisa miltus, sāli un sodu.
- Trešajā bļodā sakuļ cukuru ar olām - bāli-dzeltenā masā.
- Pievieno skābo krējumu un sviestu - sakuļ viendabīgā masā.
- Miltu un olu masas samaisa, pielej kafijas-kakao maisījumu - samīca mīklu.
- Mīklu lej sagatavotajā veidnē, cep 50-60 minūtes.
- Gatavu kēksu izņem no krāsns, atstāj atdzist 20 minūtes.
- Glazūru ātrāk nepārlej, kamēr kēkss nav pilnībā atdzisis.
- Gatavo glazūru - sviestu un šokolādi izkausē mikroviļņu krāsnī - uz 30 sekundēm, vai ilgāk - iegūstot šķidru, viendabīgu masu.
- Pielej 2 ēdamkarotes kafijas dzēriena, pievieno skābo krējumu - samaisa viendabīgā masā, tad pielej vēl 2 ēdamkarotes kafijas dzēriena.
- Visu vēlreiz sakuļ viendabīgā masā - tā nebūs šķidra.
- Masu atdzesē, uzklāj ar nazi kēksam.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!