Šokolādes – kafijas kārtainā biskvīta torte

Šokolādes – kafijas kārtainā biskvīta torte Foto: Šokolādes – kafijas kārtainā biskvīta torte

Sastāvdaļas

  • 370 g miltu
  • 25 g kakao
  • šķipsna sals
  • 220 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g deserta šokolādes tortes dekorēšanai

Pildījumam:

  • 200 g deserta šokolādes
  • 600 ml saldā krējuma 35 %
  • 2 ēdamkarotes stipras kafijas (malta kafija)

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsnī līdz 180°C temperatūrai. Bļoda iesijā miltus, kakao un sali, visu samīcu kopa ar sviestu. Pievieno cukuru, olu dzeltenumus un 6 ēdamkarotes ūdens, lai izveidojas viendabīga mīkla. Viegli to samīci, uzklāj drāniņu un atstāj uz 30 minūtē.
  2. Mīklu sadala 5 vienāda lieluma bumbās, no katras izveido 20 cm platu apli un ieliec ietaukotās veidnēs. Cep pa daļām 10-15 minūtes, kamēr mīkla ir izcepusies. Izņem no cepeškrāsns un kādu laiku atdzesē.
  3. Pagatavo pildījumu: virs tvaikiem iztvaicē 200 g šokolādes un tad atdzesē. saputo putukrējumu ar kafiju un pievieno šokolādi. Šķīvī ieliec mīlas pamatni un uzsmērē daļu krēma. Šādā veidā citu uz citas saliec visas mīklas pamatnes, nobeidzot ar krēma kārtu.
  4. Sagatavo dekorāciju: izkausē šokolādi un ieliec to kulinārijas maisiņā ar parastu apaļu uzgali. Mīklas rulli aptin ar cepamo papīru un uzspied uz tā šokolādes zigzagus, pēc tam atstāj, lai masa sacietē. Dekorāciju uzmanīgi noņem no papīra un izrotā ar tiem jau gatavo kūku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes