Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 2 glāzes miltu
- 2 glāzes cukura
- 3/4 glāzes kakao pulvera
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/2 tējkarote sāls
- 3 olas
- 3/4 glāzes izkausēta sviesta
- 400 - 500 g cukini (rīvēta)
- 3/4 glāzes sasmalcinātu lazdu riekstu
Glazūrai:
- 150 g tumšās šokolādes
- 150 ml 35 % saldā krējuma
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un 24 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Nelielā bļodiņā sajauc miltus ar cukuru, kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli.
- Pievieno olas, izkausētu sviestu un rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju.
- Tad pievieno rīvētu cukini, riekstus un turpina putot līdz masai viendabīga konsistence.
- Mīklu klāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 50 - 60 minūtes.
- Glazūra: Nelielā katliņā sajauc šokolādes gabaliņus un saldo krējumu. Karsē līdz šokolāde pilnībā izkususi.
- Rūpīgi samaisa un atdzesē. Pārklāj pār atdzesēto kūku.
- Kūku ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!