Šokolādes – cukini kūka ar lazdu riekstiem

Šokolādes – cukini kūka ar lazdu riekstiem Foto: Šokolādes – cukini kūka ar lazdu riekstiem

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 2 glāzes miltu
  • 2 glāzes cukura
  • 3/4 glāzes kakao pulvera
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/2 tējkarote sāls
  • 3 olas
  • 3/4 glāzes izkausēta sviesta
  • 400 - 500 g cukini (rīvēta)
  • 3/4 glāzes sasmalcinātu lazdu riekstu
Glazūrai:
  • 150 g tumšās šokolādes
  • 150 ml 35 % saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un 24 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  2. Nelielā bļodiņā sajauc miltus ar cukuru, kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli.
  3. Pievieno olas, izkausētu sviestu un rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju.
  4. Tad pievieno rīvētu cukini, riekstus un turpina putot līdz masai viendabīga konsistence.
  5. Mīklu klāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un cep 50 - 60 minūtes.
  6. Glazūra: Nelielā katliņā sajauc šokolādes gabaliņus un saldo krējumu. Karsē līdz šokolāde pilnībā izkususi.
  7. Rūpīgi samaisa un atdzesē. Pārklāj pār atdzesēto kūku.
  8. Kūku ievieto ledusskapī uz 1 - 2 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes