Sastāvdaļas
- 420 g miltu
- 120 g kakao pulvera
- 2 1/2 tējkarotes dzeramās sodas
- 1/2 tējkarote sāls
- 1 apelsīna miziņa
- 400 g cukura
- 480 ml paniņu
- 320 ml rapšu eļļas
- 4 olas (istabas temperatūrā)
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
Pildījumam un garnējumam:
- 470 g saldā krējuma
- 2 ēdamkarotes pūdercukura
- 80 ml apelsīnu ievārījuma
- karamelizētas apelsīnu šķēlītes (pēc izvēles)
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un ietauko divas 23 cm lielas kūkas formas.
- Sajauc visas sausās sastāvdaļas vidēja izmēra bļodā un noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ visas slapjās sastāvdaļas un apelsīna miziņas līdz masa ir viendabīga vai apmēram 1 minūti.
- Tad pievieno apmēram pusi no iepriekš pagatavotā miltu maisījuma un turpina lēnā ātrumā kult apmēram 30 sekundes.
- Tad pievieno otru pusi miltu maisījuma un turpina kult līdz masai mīklas konsistence.
- Iegūto mīklu ieklāj iepriekš sagatavotajās formās un cep aptuveni 40-45 minūtes.
- Kad biskvīti gatavi, noliec to atdzesēties.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un cukuru, noliek maliņā līdz būs nepieciešams.
- Uz kūkas pamata biskvīta izklāj apelsīnu ievārījumu un pār to klaj putukrējuma kārtu.
- Uzmanīgi liec virsū nākamo biskvītu un pārklāj to ar atlikušo saldo krējumu un izkārto karamelizētās apelsīnu šķēlītes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!