Smilšu mīklas riekstu radziņi ar kanēli

Smilšu mīklas riekstu radziņi ar kanēli Foto: elirade.de

Sastāvdaļas

● 200 g sviesta
● 110 g skābā krējuma
● 1 olas dzeltenums
● 130 g cukura
● 120 g valriekstu
● 1,5 tējkarotes malta kanēļa
● pūdercukurs rotāšanai

Pagatavošana

    1. Sviestu samīca ar miltiem un 3 ēdamkarotēm cukura.
    2. Skābo krējumu sakuļ ar olas dzeltenumu, pievieno sviesta maisījumam, ātri samīca mīklu.
    3. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
    4. Valriekstus ar cukuru un kanēli liek blenderī un sasmalcina.
    5. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
    6. Mīklu izņem no ledusskapja un sadala 3 daļās.
    7. Vienu mīklas daļu plāni izrullē uz miltiem nokaisītas virsmas, mīklai dāsni uzkaisa riekstu maisījumu.
    8. Ar asu nazi mīklu sagriež 16 trīsstūra veida gabalos.
    9. Katru trīsstūri cieši satin radziņā.
    10. Tā rīkojas ar katru mīklas daļu.
    11. Radziņus liek ar cepampapīru izklātā veidnē. 
    12. Veidni liek sakarsētā krāsnī un cep 10-12 minūtes, kamēr radziņi kļūst sarkanīgi.
    13. Gatavus radziņus liek uz restītēm, atdzesēt.
    14. Kad radziņi atdzisuši, tos pārkaisa ar pūdercukuru.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes