Sastāvdaļas
- 200 g sviesta
- 110 g skābā krējuma
- 1 olas dzeltenums
- 130 g cukura
- 120 g valriekstu
- 1,5 tējkarotes malta kanēļa
- pūdercukurs rotāšanai
Pagatavošana
- Sviestu samīca ar miltiem un 3 ēdamkarotēm cukura.
- Skābo krējumu sakuļ ar olas dzeltenumu, pievieno sviesta maisījumam, ātri samīca mīklu.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
- Valriekstus ar cukuru un kanēli liek blenderī un sasmalcina.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Mīklu izņem no ledusskapja un sadala 3 daļās.
- Vienu mīklas daļu plāni izrullē uz miltiem nokaisītas virsmas, mīklai dāsni uzkaisa riekstu maisījumu.
- Ar asu nazi mīklu sagriež 16 trīsstūra veida gabalos.
- Katru trīsstūri cieši satin radziņā.
- Tā rīkojas ar katru mīklas daļu.
- Radziņus liek ar cepampapīru izklātā veidnē.
- Veidni liek sakarsētā krāsnī un cep 10-12 minūtes, kamēr radziņi kļūst sarkanīgi.
- Gatavus radziņus liek uz restītēm, atdzesēt.
- Kad radziņi atdzisuši, tos pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!