Skābēti gurķi

Skābēti gurķi Foto: Skābēti gurķi

Sastāvdaļas

  • 1,7 kg gurķu
  • 50 g diļļu
  • 15 g pētersīļu un seleriju lapu
  • 10 g estragona
  • 10 g mārrutku sakņu
  • 5 g ķiploku
  • 1 g melno piparu
  • 1,5 l ūdens
  • 80 g sāls

Pagatavošana

  1. Nepāraugušus gurķus kārtīgi nomazgā, sākuma silta, pēc tam karstā ūdenī.
  2. Ļauj gurķiem apžūt, tad saliek kārtām ar garšaugiem dezinficētā burkā.
  3. Garšaugus nomazgā un parupji sagriež.
  4. Sagatavotos gurķus pārlej ar atdzesētu sālsūdeni.
  5. Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu.
  6. Trauku novieto istabas temperatūrā 3 - 6 dienas, lai sākas rūgšana.
  7. Pēc tam trauku kārtīgi aizvāko un novieto vēsā vietā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes