Sastāvdaļas
- 2 lieli sīpoli
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2 ēdamkarotes miltu
- 1/2 l vistas buljona
- 1 1/2 glāzes piena
- 1/2 glāzes saldā krējuma
- 3 šķēlītes baltmaizes
- 1 olas dzeltenums
- 2 - 3 ēdamkarotes sarīvēta siera
- sāls pēc garšas
- pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolus sagriež, liek katlā, pievieno sviestu, tad uzliek vāku un sautē 20 minūtes uz mazas liesmas (jāseko, lai sīpoli nepiedegtu; ja nepieciešams, pielej mazliet gaļas buljona).
- Pēc tam pieber miltus un pielej gaļas buljonu.
- Maisījumu nogaršo, pielej tam pienu, pieliek krējumu un zupu vara 20 minūtes.
- Pa to laiku apgrauzdē baltmaizes šķēlītes.
- Sieru sajauc ar olas dzeltenumu un ar šo maisījumu apziež baltmaizes šķēlītes.
- Baltmaizes šķēlītes pēc tam ieliek zupas terīnē un pārlej ar verdošu buljonu.
- Terīnei uzliek vāku un ļauj zupai 3 - 4 minūtes ievilkties un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!