Sēņu zupa ar heresu

Sēņu zupa ar heresu Foto: Sēņu zupa ar heresu

Sastāvdaļas

  • 4 ēdamkarotes sviesta
  • 250 g sagrieztu balto sēņu
  • 250 g sagrieztu meža sēņu
  • 2 sakapātas ķiploka daiviņas
  • 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
  • 250 ml heresa
  • sāls
  • pipari
  • 1 porcija Bešamela mērces
  • 330 ml dārzeņu buljona

Pagatavošana

  1. Pannā izkausē sviestu.
  2. Ieber sēnes un, ik pa brīdim apmaisot, cep 10 minūtes.
  3. Pievieno ķiplokus, pusi pētersīļu un heresu, pieber sāli un piparus.
  4. Sautē 3 minūtes, tad pusi sēņu noliek malā, siltumā.
  5. Atlikušajās sēnēs iemaisa Bešamela mērci un pusi dārzeņu buljona.
  6. Zupai jābūt biezai.
  7. Vāra vēl 3 minūtes, tad pieber siltumā noliktās sēnes.
  8. Rotā ar pētersīļiem un pasniedz karstu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes