Sastāvdaļas
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 250 g sagrieztu balto sēņu
- 250 g sagrieztu meža sēņu
- 2 sakapātas ķiploka daiviņas
- 3 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
- 250 ml heresa
- sāls
- pipari
- 1 porcija Bešamela mērces
- 330 ml dārzeņu buljona
Pagatavošana
- Pannā izkausē sviestu.
- Ieber sēnes un, ik pa brīdim apmaisot, cep 10 minūtes.
- Pievieno ķiplokus, pusi pētersīļu un heresu, pieber sāli un piparus.
- Sautē 3 minūtes, tad pusi sēņu noliek malā, siltumā.
- Atlikušajās sēnēs iemaisa Bešamela mērci un pusi dārzeņu buljona.
- Zupai jābūt biezai.
- Vāra vēl 3 minūtes, tad pieber siltumā noliktās sēnes.
- Rotā ar pētersīļiem un pasniedz karstu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!