Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 200 g „Selgas” cepumu (sasmalcināti)
- 50 g maltu mandeļu
- 50 g sviesta
- 100 g cukura
- 1 ēdamkarote kakao pulvera
Pildījumam:
- 450 g melleņu (sablenderētas)
- 450 g bez piedevu jogurta
- 1 neliela citrona miziņa (rīvēta)
- 100 g cukura
- 450 g saldā krējuma
- 50 g cukura
- 14 g želatīna
- 4 ēdamkarotes ūdens
Garnējumam:
- 25-30 nelielas rožu lapas
- sauja melleņu
- 50 g baltās šokolādes
- 50 g piena šokolādes
- 2 tējkarote rapšu eļļas
Pagatavošana
- Pamatne: Sasmalcinātos „Selgas” cepumus, mandeles, cukuru, kakao pulveri un sviestu samaisa viendabīgā masā.
- Tad izklāj tos pa 22 cm lielu kūka formas pamatni, rūpīgi piespiežot to ar karotes palīdzību.
- Pildījumam: Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un cukuru, pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
- Atsevišķā bļodā sajauc jogurtu, cukuru, citrona miziņas un pievieno sablenderētās mellenes.
- Nelielā katliņā samaisa želatīnu un ūdeni, atstāj tam uzbriest aptuveni 5 minūtes.
- Tad zemā temperatūrā uzsilda to līdz želatīns pilnībā izkusis, bet nepieļauj uzvārīšanos.
- Pievieno nelielu daudzumu melleņu un jogurta maisījuma želatīnam, labi samaisa un piejauc atlikušajai melleņu - jogurta masai.
- Izņem iepriekš saputoto saldo krējumu, piejauc to melleņu - jogurta masai un vēlreiz ar elektrisko putotāju to sakuļ.
- Pārklāj putukrējumu pār cepumu pamatni un liec ledusskapī uz vismaz 4 stundām vai labāk, uz visu nakti.
- Garnējumam: Nomazgā un nosusini rožu lapas.
- Atsevišķos traukos izkausē balto un piena šokolādi, katrai pievienojot pa 1 ēdamkarotei rapšu eļļas.
- Katras rožu lapas vienu pusi pārklāj ar šokolādi un ar nepārklāto pusi uz leju liec šķīvī, kas ietilpst tavā saldētavā.
- Kad visas rožu lapas pārklātas ar šokolādi, ievieto tās saldētavā uz pāris minūtēm.
- Tad izņem un vēl vienu reizi pārklāj ar šokolādi.
- Šoreiz ievieto tās saldētavā līdz būs jādekorē kūka.
- Izņem kūku no formas un uzliek uz servējamā šķīvja.
- Ātri darbojoties izņem rožu lapas no saldētavas un nolipina nost tās no šokolādes, iegūstot rožu lapas nospiedumu.
- Šokolādes lapiņas izkārto kūkas vidū un ap tām kārto svaigās mellenes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!