„Selgas” cepumu melleņu – jogurta kūka

„Selgas” cepumu melleņu – jogurta kūka Foto: „Selgas” cepumu melleņu – jogurta kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 200 g „Selgas” cepumu (sasmalcināti)
  • 50 g maltu mandeļu
  • 50 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 1 ēdamkarote kakao pulvera

Pildījumam:

  • 450 g melleņu (sablenderētas)
  • 450 g bez piedevu jogurta
  • 1 neliela citrona miziņa (rīvēta)
  • 100 g cukura
  • 450 g saldā krējuma
  • 50 g cukura
  • 14 g želatīna
  • 4 ēdamkarotes ūdens

Garnējumam:

  • 25-30 nelielas rožu lapas
  • sauja melleņu
  • 50 g baltās šokolādes
  • 50 g piena šokolādes
  • 2 tējkarote rapšu eļļas

Pagatavošana

  1. Pamatne: Sasmalcinātos „Selgas” cepumus, mandeles, cukuru, kakao pulveri un sviestu samaisa viendabīgā masā.
  2. Tad izklāj tos pa 22 cm lielu kūka formas pamatni, rūpīgi piespiežot to ar karotes palīdzību.
  3. Pildījumam: Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un cukuru, pārklāj bļodu ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
  4. Atsevišķā bļodā sajauc jogurtu, cukuru, citrona miziņas un pievieno sablenderētās mellenes.
  5. Nelielā katliņā samaisa želatīnu un ūdeni, atstāj tam uzbriest aptuveni 5 minūtes.
  6. Tad zemā temperatūrā uzsilda to līdz želatīns pilnībā izkusis, bet nepieļauj uzvārīšanos.
  7. Pievieno nelielu daudzumu melleņu un jogurta maisījuma želatīnam, labi samaisa un piejauc atlikušajai melleņu - jogurta masai.
  8. Izņem iepriekš saputoto saldo krējumu, piejauc to melleņu - jogurta masai un vēlreiz ar elektrisko putotāju to sakuļ. 
  9. Pārklāj putukrējumu pār cepumu pamatni un liec ledusskapī uz vismaz 4 stundām vai labāk, uz visu nakti.
  10. Garnējumam: Nomazgā un nosusini rožu lapas.
  11. Atsevišķos traukos izkausē balto un piena šokolādi, katrai pievienojot pa 1 ēdamkarotei rapšu eļļas.
  12. Katras rožu lapas vienu pusi pārklāj ar šokolādi un ar nepārklāto pusi uz leju liec šķīvī, kas ietilpst tavā saldētavā.
  13. Kad visas rožu lapas pārklātas ar šokolādi, ievieto tās  saldētavā uz pāris minūtēm.
  14. Tad izņem un vēl vienu reizi pārklāj ar šokolādi.
  15. Šoreiz ievieto tās saldētavā līdz būs jādekorē kūka.
  16. Izņem kūku no formas un uzliek uz servējamā šķīvja.
  17. Ātri darbojoties izņem rožu lapas no saldētavas un nolipina nost tās no šokolādes, iegūstot rožu lapas nospiedumu.
  18. Šokolādes lapiņas izkārto kūkas vidū un ap tām kārto svaigās mellenes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes