„Selgas” cepumu mango-kokosriekstu torte

„Selgas” cepumu mango-kokosriekstu torte Foto: „Selgas” cepumu mango-kokosriekstu torte

Sastāvdaļas

  • 220 g „Selgas” cepumu
  • 75 g kokosriekstu skaidiņas
  • 125 g sviesta (izkausēts)
  • 2 ēdamkarotes verdoša ūdens
  • 2 tējkarotes želatīna
  • 500 g krēmsiera
  • 60 g pūdercukura
  • 1 tējkarote kokosriekstu esences
  • 300 ml saldā krējuma

Mango želejai:

  • 3 lieli mango (nomizoti un sablenderēti biezenī)
  • 60 g pūdercukura
  • 1 ēdamkarote citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes verdoša ūdens
  • 3 tējkarotes želatīna 

Pagatavošana

  1. Izklāj 6 cm dziļas un 22 cm lielas kūkas formas pamatni un malas ar cepamo papīru un nedaudz ietauko to. 
  2. Cepumus un pusi kokosriekstu skaidiņas sasmalcina kopējā masā virtuves kombainā. Ieber to bļodā un pievieno sviestu un atlikušās kokosriekstu skaidiņas. Rūpīgi samaisa viendabīgā masā un izklāj pa iepriekš sagatavotās kūkas pamatni.
  3. Liek cepties aptuveni 30 minūtes.
  4. Tikmēr, ielej verdošo ūdeni nelielā, siltumizturīgā bļodā. Pievieno želatīnu un maisa, kamēr želatīns izkusis. Noliek maliņā atdziest.
  5. Izmantojot elektrisko putotāju, sakuļ krēmsieru, cukuru un kokosriekstu esenci.Pakāpeniski pievieno saldo krējumu, tad pievieno iepriekš sagatavoto želatīnu un visu sakuļ viendabīgā masā. Gatavo masu pārklāj pār cepumu pamatni un liek atdzesēties ledusskapī apmēram 3-4 stundas.
  6. Lai pagatavotu mango želeju, mango biezeni un cukuru ielej katliņā un vāri vidēji lielā karstumā līdz cukurs ir pilnībā izkusis.
  7. Noņem no karstuma un pievieno citronu sulu. Tad atsevišķā, siltumizturīgā bļodiņā ielej verdošo ūdeni un pievieno želatīnu, maisa, kamēr tas pilnībā izkusis un pievieno mango masai. Rūpīgi izmaisa un noliek atdziest. Tad pārklāj to pār kūkas krēmsiera kārtu un turpina atvēsināt ledusskapī aptuveni 3 stundas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes