Sastāvdaļas
- 350 g liellopu vai teļā sirds
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1/4 l ūdens
- 1/8 l skāba krējuma
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
- garšsaknes
- malti melnie pipari
- sāls
Pagatavošana
- Sirdi rūpīgi nomazgā, izgriež cīpslas un asinsvadus.
- Ierīvē ar sāli, pipariem un sviestā apcep no visām pusēm brūnu.
- Pielej ūdeni, pieliek rūpīgi notīrītas garšsaknes un uz lēnas uguns sautē apmēram stundu.
- Gaļu izņem un uz 5 minūtēm novieto siltumā. Pēc tam sagriež šķēlēs.
- Krējumā iejauc kartupeļu cieti, uztumē mērci un pieliek garšvielas.
- Gaļu saliek atpakaļ mērcē un vēlreiz uzkarsē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!