Salāti „Delikatese”

Salāti „Delikatese” Foto: Salāti „Delikatese”

Sastāvdaļas

  • 400 g tomātu
  • 300 g gurķu
  • 100 g ziedkāpostu
  • 100 g pupiņu
  • 50 g zirnīšu
  • 50 g puravu
  • 6 g citronskābes
  • 5 ēdamkarotes olīveļļas

Pārliešanai:

  • 1 litrs ūdens
  • 40 g sāls
  • 30 g cukura

Pagatavošana

  1. Cietus, sarkanus tomātus nomazgā, noslauka un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
  2. Nepāraugušus gurķus nomazgā, nomizo un arī sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
  3. Puravu saknes notīra un sagriež plānās ripiņās (gredzenos).
  4. Ziedkāpostu galviņas sadala mazākās rozetēs un patur 1 stundu sālsūdenī, lai atbrīvotos no kāpostu kāpuriem, ja tādi tajos ir.
  5. Trauslām, gaļīgām pupiņu un cukurzirņu pākstīm nogriež slīpi abus galus, apvāra sālsūdenī pusmīkstas, tad strauji atdzesē aukstā ūdenī.
  6. Tāpat pusmīkstas apvāra ziedkāpostu rozetes.
  7. Dezinficētā burkā kārtām ievieto gurķus, tomātus, pupiņu pākstis, ziedkāpostu rozetes, zirnīšu pākstis, puravus utt.
  8. Pa starpām gar burkas malām ieliek pētersīļu un diļļu lapas.
  9. Piepildītai burkai uzlej olīveļļu, pārkaisa citronskābi un pārlej ar karstu sāls un cukura ūdeni.
  10. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 90 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 20 minūtes un litra burkas – 30 minūtes.
  11. Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē, apgāž ar vāciņiem uz leju, pusstundu patur un tad atdzesē apkārtējā gaisā. Šādi salāti ir ļoti dekoratīvi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes