Sastāvdaļas
- 400 g tomātu
- 300 g gurķu
- 100 g ziedkāpostu
- 100 g pupiņu
- 50 g zirnīšu
- 50 g puravu
- 6 g citronskābes
- 5 ēdamkarotes olīveļļas
Pārliešanai:
- 1 litrs ūdens
- 40 g sāls
- 30 g cukura
Pagatavošana
- Cietus, sarkanus tomātus nomazgā, noslauka un sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
- Nepāraugušus gurķus nomazgā, nomizo un arī sagriež 1 cm biezās šķēlēs.
- Puravu saknes notīra un sagriež plānās ripiņās (gredzenos).
- Ziedkāpostu galviņas sadala mazākās rozetēs un patur 1 stundu sālsūdenī, lai atbrīvotos no kāpostu kāpuriem, ja tādi tajos ir.
- Trauslām, gaļīgām pupiņu un cukurzirņu pākstīm nogriež slīpi abus galus, apvāra sālsūdenī pusmīkstas, tad strauji atdzesē aukstā ūdenī.
- Tāpat pusmīkstas apvāra ziedkāpostu rozetes.
- Dezinficētā burkā kārtām ievieto gurķus, tomātus, pupiņu pākstis, ziedkāpostu rozetes, zirnīšu pākstis, puravus utt.
- Pa starpām gar burkas malām ieliek pētersīļu un diļļu lapas.
- Piepildītai burkai uzlej olīveļļu, pārkaisa citronskābi un pārlej ar karstu sāls un cukura ūdeni.
- Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, pievalcē un pasterizē 90 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 20 minūtes un litra burkas – 30 minūtes.
- Pēc pasterizēšanas burkas aizvalcē, apgāž ar vāciņiem uz leju, pusstundu patur un tad atdzesē apkārtējā gaisā. Šādi salāti ir ļoti dekoratīvi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!