Rulete ar magoņu sēklām, džemu un biezpienu

Rulete ar magoņu sēklām, džemu un biezpienu Foto: Rulete ar magoņu sēklām, džemu un biezpienu

Sastāvdaļas

Mīklai:
 ● 250 g miltu
 ● 20 g svaiga rauga
 ● 30 g cukura
 ● 125 g silta piena
 ● 40 g mīksta sviesta
 ● šķipsniņa sāls
 ● 1 citrona miziņa
 ● 1 olas dzeltenums
Magoņu sēklu pildījumam:
 ● 110 ml piena
 ● 75 g magoņu sēklu
 ● 40 g medus
 ● 1 ēdamkarote rīvmaizes
Biezpiena pildījumam:
 ● 20 g sviesta
 ● 65 g cukura
 ● 1 ola
 ● 200 g biezpiena
 ● 1 ēdamkarote ruma
 ● 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
 ● 150 g džema
 ● 1 olas dzeltenums un mazliet piena pārziešanai

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - mazliet miltu samaisa ar cukuru, raugu, 50 ml silta piena, uzliek vāku un atstāj uz 15 minūtēm.
  2. Tad pievieno atlikušās sastāvdaļas un samīca mīklu.
  3. Mīklu turpina mīcīt 10 minūtes, tad uzklāj drānu un atstāj siltā vietā 1-1,5 stundas rūgt.
  4. Mīklai jāuzrūgst 2 reizes vairāk.
  5. Gatavo pildījumu - pienu ar magoņu sēklām, medu uzvāra, noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj uz 30 minūtēm, lai magoņu sēklas kārtīgi iztvaicējas.
  6. Pievieno rīvmaizi un samaisa.
  7. Atsevišķi samaisa siltu sviestu ar biezpienu, cukuru, olu, pievieno rumu, kartupeļu cieti - samaisa.
  8. Mīklu izrullē taisnstūrī, 3 mm biezumā un liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
  9. Mīklu noziež ar džemu, tad magoņu sēklu pildījumu, tad biezpiena pildījumu, satin ruleti, bet ne pārāk cieši.
  10. Satīto ruleti veidnē, patur istabas temperatūrā 30-40 minūtes, tad virsmu noziež ar sakultu olas dzeltenumu un pienu.
  11. Cep 170°C temperatūrā, 25 minūtes, kamēr parādās brūngana garoziņa.
  12. Ruleti atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru, ja vēlas var pārliet ar ruma glazūru.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes