Sastāvdaļas
- novārītus atdzesētus rīsus (vislabāk iepriekšējās dienas)
- sīpols
- ķiploks
- ingvers
- asās pipara pārslas
- gaišā sojas mērce
- zivju mērce (var nebūt, jo daudziem nepatīk)
- citrons vai laims
- 1 ola katrai porcijai
- eļļa cepšanai
Pagatavošana
- Dārzeņi kādi mājās atrodami, jo krāsaināki, jo labāki: burkāns, paprika, puravs, spināti, kukurūza, kāposti visu veidu, spināti, sēnes, u.t.t.
- Garšvielas jūsu mīļākās (ar sāli uzmanīgi!!! sojā un zivju mērcē jau ir).
- Zaļumi pasniegšanai: viss ko vien vēlamies, loki, dilles, koriandrs, piparmētra, redīsu lapiņas, baziliks, u.t.t.
- Laša gabaliņi, garšvielu maisījums zivīm.
- Sagatavojam dārzeņus, ko sagriežam, ko sarīvējam. Uzkarsējam eļļu un apcepam dārzeņu. Ja ir spināti, tos gan vēl neliekam.
- Pievienojam aso piparu, garšvielas, sojas un zivju mērci. Liekam klāt rīsus. Viegli sakuļam olas un pārlejam rīsiem.
- Tagad ja ir pievienojam arī spinātus. Otrā pannā ātri apcepam laša gabaliņus ar garšvielām. Rīsiem pievienojam laima sulu, zaļumus.
- Pasniedzam ar krāsainiem svaigiem dārzeņiem, zaļumiem, aso piparu un laima šķēlīti! Pēc vēlēšanās pieliekam laša gabaliņus.
Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!