Rabarberu kūka

Rabarberu kūka Foto: Rabarberu kūka

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu miltu
  • 1 glāzi piena
  • 100 g cukura
  • 2 olu dzeltenumi
  • 100 g sviesta
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1/2 tējkarotes sāls

30 g rauga  Virsmai:

  • 500 g rabarberu
  • 1 ola
  • 100 g skābā krējuma
  • 100 g cukura
  • vanilīns vai sarīvēta citrona miziņa
  • cepumi "Selga" klasiskie

Pagatavošana

  1. Gatavo rauga mīklu bez ierauga.
  2. Uzrūgušu mīklu liek uz sagatavotas plāts, izlīdzina 1 cm biezumā un uzraudzē.
  3. Rabarberus nomizo, sagriež mazos gabaliņos, pārkaisa ar pusi cukura devas, atstāj ievilkties.
  4. Uzrūgušu mīklu pārkaisa ar sarīvētiem cepumiem, pārliek ar sacukurotiem rabarberiem.
  5. Sulu, kas radusies, rabarberus sacukurojot, pievieno krējumam, kurš sakults kopā ar olu un vanilīnu, un pārlej rabarberiem.
  6. Cep cepeškrāsnī vidējā karstumā apmēram 30 minūtes.
  7. Atdzisušu rabarberu maizi sagriež gabaliņos un pasniedz ar pienu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes