Sastāvdaļas
- 250 g kefīra
- 5 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote sodas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 ola
- 4 glāzes miltu
- 1 paciņa vanilīna
Pagatavošana
- Miltus izsijā kopā ar vanilīnu.
- Kefīru samaisa ar sodu, patur 10 minūtes.
- Olu sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno eļļu, vēlreiz sakuļ.
- Olas maisījumu sajauc ar kefīra maisījumu, uzmanīgi samaisa.
- Pamazām pievieno miltus, turpina maisīt.
- Mīklai jābūt vieglai, ja tā līp pie rokām, ieziež mīklu ar eļļu.
- Darba virsmu nokaisa ar miltiem, mīklu izrullē 2 cm biezumā, izspiež formiņas.
- Ja nav formiņu, dara tā - ar glāzi izspiež aplīšus, izdara iegriezumus no 4 pusēm, neiegriežot līdz vidum.
- Kad rausīši cepsies, sanāks ziediņi.
- Cep sakarsētā pannā, augu eļļā, no abām pusēm.
- Pasniedz ar skābo krējumu, džemu, pūdercukuru vai ievārījumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!