Pufīgie kefīra rausīši

Pufīgie kefīra rausīši Foto: Pufīgie kefīra rausīši

Sastāvdaļas

  • 250 g kefīra
  • 5 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote sodas
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 ola
  • 4 glāzes miltu
  • 1 paciņa vanilīna

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā kopā ar vanilīnu.
  2. Kefīru samaisa ar sodu, patur 10 minūtes.
  3. Olu sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno eļļu, vēlreiz sakuļ.
  4. Olas maisījumu sajauc ar kefīra maisījumu, uzmanīgi samaisa.
  5. Pamazām pievieno miltus, turpina maisīt.
  6. Mīklai jābūt vieglai, ja tā līp pie rokām, ieziež mīklu ar eļļu.
  7. Darba virsmu nokaisa ar miltiem, mīklu izrullē 2 cm biezumā, izspiež formiņas.
  8. Ja nav formiņu, dara tā - ar glāzi izspiež aplīšus, izdara iegriezumus no 4 pusēm, neiegriežot līdz vidum.
  9. Kad rausīši cepsies, sanāks ziediņi.
  10. Cep sakarsētā pannā, augu eļļā, no abām pusēm.
  11. Pasniedz ar skābo krējumu, džemu, pūdercukuru vai ievārījumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes