Profitroļi ar vistu aknu pildījumu

Profitroļi ar vistu aknu pildījumu Foto: Profitroļi ar vistu aknu pildījumu

Sastāvdaļas

  • 1 glāze miltu
  • 1 paciņa sviesta
  • 3 olas
  • 1 glāze ūdens
  • 350 g vistu aknu
  • 1 sīpols
  • 1 burkāns
  • 4 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 1 tējkarote sāls
  • 1/3 tējkarotes melno piparu

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sviestu un sāli. Samazina uguni, pievieno miltus un strauji maisa, līdz mīkla saveļas.
  2. Katliņu no uguns noņem. Nedaudz atdzesē. Pa vienai pievieno olas, kārtīgi izmaisot.
  3. Cepešplāti iesmērē ar sviestu. Ar ēdamkaroti liek mīklas piciņas kā bumbiņas, liela valrieksta lielumā.
  4. Cep 180°C temperatūrā 35 - 40 minūtes līdz profitroļi kļūst zeltaini.
  5. Vistas aknas nomazgā, notīra. Apcep uz pannas eļļa. Sīpolu smalki sagriež, burkānu sarīvē.
  6. Dārzeņus pievieno aknām, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Gatavo 5 - 7 minūtes, bieži apmaisot.
  7. Pannas saturu samaļ blenderī, pievieno krējumu, ja nepieciešamas arī vēl sāli.
  8. Atdzisušus profitroļus pārgriež uz pusēm, piepilda ar pildījumu un pusītes savieno atpakaļ.
  9. Izrotā pēc gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes