Sastāvdaļas
- 1 glāze miltu
- 1 paciņa sviesta
- 3 olas
- 1 glāze ūdens
- 350 g vistu aknu
- 1 sīpols
- 1 burkāns
- 4 ēdamkarotes skāba krējuma
- 1 tējkarote sāls
- 1/3 tējkarotes melno piparu
Pagatavošana
- Nelielā katliņā uzvāra ūdeni, pievieno sviestu un sāli. Samazina uguni, pievieno miltus un strauji maisa, līdz mīkla saveļas.
- Katliņu no uguns noņem. Nedaudz atdzesē. Pa vienai pievieno olas, kārtīgi izmaisot.
- Cepešplāti iesmērē ar sviestu. Ar ēdamkaroti liek mīklas piciņas kā bumbiņas, liela valrieksta lielumā.
- Cep 180°C temperatūrā 35 - 40 minūtes līdz profitroļi kļūst zeltaini.
- Vistas aknas nomazgā, notīra. Apcep uz pannas eļļa. Sīpolu smalki sagriež, burkānu sarīvē.
- Dārzeņus pievieno aknām, pēc garšas pievieno sāli un piparus. Gatavo 5 - 7 minūtes, bieži apmaisot.
- Pannas saturu samaļ blenderī, pievieno krējumu, ja nepieciešamas arī vēl sāli.
- Atdzisušus profitroļus pārgriež uz pusēm, piepilda ar pildījumu un pusītes savieno atpakaļ.
- Izrotā pēc gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!