Sastāvdaļas
- 2 olas
- 120 g sviesta
- 90 g miltu
- 80 g cukura
- 380 g vārīts iebiezināts piens
Pagatavošana
- Izkausē sviestu. Sakuļ olas, sviestu un cukuru, pakāpeniski pievienojot miltus. Mīklai jābūt nedaudz biezākai nekā pankūkām.
- Uzkarsē vafeļu pannu, nedaudz ieziež ar eļļu vai sviestu. Uz pannas vidus lej vienu karoti mīklas.
- Ja mīklu ar karoti izsmērē pa virsmu taisnstūra formā, iegūst taisnstūra formas vafeli.
- Ja mīklu izsmērē apļa formā - izveidosies apaļa vafele.
- Tad aizvērt pannu un ļaut mīklai cepties 1-2 minūtes.
- Izcepto vafeli liek uz dēlīša un ātri sarullē trubiņā, iekšpusē atstājot brīvu iedobumu pildījumam.
- Piepildīt krēma šprici vai maisiņu ar vārītu iebiezināto pienu.
- Trubiņu tukšo iekšpusi piepildīt ar krēmu.
- Lai trubiņas būtu kraukšķīgas, nelieciet tās kaudzē vienu virs otras, bet atstājiet tās atdzist atsevišķi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!