Sastāvdaļas
- 10 cepumi
- 3 laimi
- 3 citroni
- 1/2 glāzes miltu
- 3-4 glāzes svaigu piparmētru lapiņu
- 1-2 ēdamkarotes cukura
- 400 ml iebiezināta piena
- 6 ēdamkarotes izkausēta sviesta
- 2 olas
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina drupačās.
- Pievieno miltus, cukuru, izkausēto sviestu - samaisa.
- Masu liek veidnē, kas izklāta ar foliju.
- Blīvi sablietē, cep 175°C temperatūrā, 6-7 minūtes.
- Blenderī samaisa iebiezināto pienu ar olām, pievieno rīvētu citronu miziņu, samaisa.
- Pielej laimu sulu, samaisa un lej bļodā.
- Tajā pašā blenderī sasmalcina piparmētru lapas un laimu mizu.
- Pievieno pusi citronu maisījuma, samaisa.
- Masu uzklāj izceptajam biskvītam, ja vēlas, var pievienot zaļo pārtikas krāsvielu.
- Cep 5-6 minūtes.
- Veidni izņem no krāsns, pārlej atlikušo citronu maisījumu, turpina cept vēl 15 minūtes.
- Atdzesē, tad liek ledusskapī uz 2 stundām.
- Tad sagriež kvadrātiņos un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!