Sastāvdaļas
- 220 g cukura
- 150 g sviesta
- 500 g miltu
- 1 ola
- 100 ml piena
- 100 ml medus
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 2 tējkarotes sodas
Garšvielas:
- 1 ēdamkarote malta kanēļa
- 1/4 tējkarote malta muskatrieksta
- 1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
- 1/2 tējkarotes malta ingvera
Pagatavošana
- Katliņā liek cukuru, medu un pienu. Maisot karsē līdz cukurs izkusis.
- Kad cukurs izkusis pievieno sviestu un maisa līdz sviests izkūst.
- Pievieno sodu un cītīgi maisa. Karsē līdz paliek tumši brūnā krāsā.
- Pievieno garšvielas un atdzesē līdz masa ir silta.
- Pievieno olu un skābo krējumu.
- Kad masa kārtīgi samaisīta, pa daļām pievieno miltus.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un istabas temperatūrā atstāj uz 3 stundām, tad glabā ledusskapi. (Šādu mīklu ledusskapī var glabāt mēnesi).
- Cepot piparkūkas, mīklu nedaudz pamīca un izrullē uz cepamā papīra.
- Izspiež ar formiņām cepumus un cep cepeškrāsnī 190°C temperatūra - 10 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!