Piparkūku mīklas recepte

Piparkūku mīklas recepte Foto: Piparkūku mīklas recepte

Sastāvdaļas

  • 220 g cukura
  • 150 g sviesta
  • 500 g miltu
  • 1 ola
  • 100 ml piena
  • 100 ml medus
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 tējkarotes sodas

Garšvielas:

  • 1 ēdamkarote malta kanēļa
  • 1/4 tējkarote malta muskatrieksta
  • 1/4 tējkarotes maltu krustnagliņu
  • 1/2 tējkarotes malta ingvera

Pagatavošana

  1. Katliņā liek cukuru, medu un pienu. Maisot karsē līdz cukurs izkusis.
  2. Kad cukurs izkusis pievieno sviestu un maisa līdz sviests izkūst.
  3. Pievieno sodu un cītīgi maisa. Karsē līdz paliek tumši brūnā krāsā.
  4. Pievieno garšvielas un atdzesē līdz masa ir silta.
  5. Pievieno olu un skābo krējumu.
  6. Kad masa kārtīgi samaisīta, pa daļām pievieno miltus.
  7. Mīklu ietin pārtikas plēvē un istabas temperatūrā atstāj uz 3 stundām, tad glabā ledusskapi. (Šādu mīklu ledusskapī var glabāt mēnesi).
  8. Cepot piparkūkas, mīklu nedaudz pamīca un izrullē uz cepamā papīra.
  9. Izspiež ar formiņām cepumus un cep cepeškrāsnī 190°C temperatūra - 10 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes