Pildīti tomāti ar rīsiem un gailenēm

Pildīti tomāti ar rīsiem un gailenēm Foto: Pildīti tomāti ar rīsiem un gailenēm

Sastāvdaļas

  • 100 g rīsu
  • 4 tomāti
  • 1 sīpols
  • 200 g gaileņu
  • 50 g zaļo zirnīšu
  • mazliet bazilika
  • 100 g siera
  • sāls, pipari pēc garšas
  • sviests

Pagatavošana

  1. Rīsus sālsūdenī izvāra. Lielākās gailenes sagriež, mazās atstāj veselas, kopā ar sasmalcinātu sīpolu cep sviestā, pieber sāli, piparus (pēc garšas), liek klāt zaļos zirnīšus un nedaudz pasautē.
  2. Tomātiem nogriež cepurītes, izņem mīkstumu, sasmalcina un iejauc rīsos.
  3. iemaisa arī ceptās gailenes, sagrieztu baziliku un sieru, pēc garša pievieno sāli, piparus, pilda tomātus.
  4. Tomātus izkārto ietaukota veidnē, virsu liek nogrieztās cepurītes.
  5. Cep sakarsēta krāsnī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes