Pildītas olas

Pildītas olas Foto: Pildītas olas

Sastāvdaļas

  • 12 olas
  • 100 g Matje siļķes
  • 50 g majonēzes
  • 10 g baltvīna etiķa
  • 50 g skābā krējuma
  • 30 g graudu sinepju
  • 30 g maurloku
  • 30 g diļļu
  • 7 g kūpinātas paprikas

Pagatavošana

  1. Olas liek katlā ar karstu, bet ne burbuļojošu ūdeni un vāram 12 minūtes, ik pēc brīža apmaisot.
  2. Gatavās olas liek ledus aukstā ūdenī un pēc 6-7 minūtēm nomizo.
  3. Olas platākajam galam nogriež mazu šķēli, lai tā viegli stāv uz virsmas, tad nogriež olas 1/3 daļu un ar espreso karoti izņem tai dzeltenumu.
  4. Dzeltenumus izberžam caur sietu un pievieno tiem majonēzi, krējumu, etiķi, sinepes.
  5. Sakulto masu ievieto konditorejas maisā un pilda olas baltumus ar to.
  6. Ļauj olām 3-4h atrasties ledusskapī.
  7. Pasniedz ar plāni grieztu siļķi, dillēm, maurlokiem un kūpinātu papriku.

Recepti iesaka šefpavārs Mārtiņš Sirmais.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes