Sastāvdaļas
- 1 gatavas picas mīklas iepakojums
- 300 g spinātu
- 3 ķiploka daiviņas
- 60 g Parmas siera
- 60 g ciedru riekstu
- 1 šķipsniņa sāls
- šķipsniņa maltu melno piparu
- 120 ml + 1 ēdamkarote olīveļļas
- 1 desa itāļu gaumē
- 1/2 sarkanās paprikas
- 240 g Mocarellas siera
Pagatavošana
- Virtuves kombainā samaisa spinātus, ķiplokus, Parmas sieru, ciedru riekstus, sāli, piparus - visu samaisa biezenī.
- Nepārstājot maisīt, pielej 120 ml olīveļļas - noliek malā.
- Desu sagriež šķēlītēs, cep 1 ēdamkarotē olīveļļas, tad izņem no pannas un noliek malā.
- Tajā pašā pannā, kur cepās desa, liek sagrieztu papriku, ja nepieciešams, pievieno vēl olīveļļu, uzber sāli.
- Pesto liek uz picas pamatnes, izlīdzina, uzkaisa daļu rīvēta Mocarellas siera, liek desas šķēlītes, uzkaisa vēl daļu siera.
- Liek virsū cepto papriku, pārkaisa ar atlikušo Mocarellas sieru, cep 10-12 minūtes, sakarsētā krāsnī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!