Paprika eļļas marinādē ar ķiplokiem un dillēm

Paprika eļļas marinādē ar ķiplokiem un dillēm Foto: Paprika eļļas marinādē ar ķiplokiem un dillēm

Sastāvdaļas

10 puslitra burciņām:

  • 3 kg paprikas
  • 3 ķiploki
  • 1 pušķītis diļļu
  • 0,5 glāzes cukura
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 250 ml augu eļļas
  • 500 ml etiķa
  • 2,5 l ūdens

Pagatavošana

  1. Piparus rūpīgi nomazgā, izņem sēklas un sagriež aplīšos.
  2. Ķiplokus un dilles sasmalcina ar nazi vai blenderi.
  3. Sajauc ūdeni, etiķi un eļļu. Pievieno sāli, cukuru, liek katlu uz uguns un ļauj uzvārīties.
  4. Nelielām porcijām piparus laiž ūdenī uz 3-4 minūtēm. Pēc tam kārto sterilizētās burkās, pārklājot ar ķiplokiem un dillēm.
  5. Atlikušo marinādi salej burkās un aizvāko ar sterilizētiem vāciņiem.
  6. Burkas apgriež otrādi un ietin līdz atdzišanai.

Papriku jeb bulgāru piparus gatavo visdažādākajos veidos, kopā ar tomātiem, kāpostiem, kā adžikas sastāvdaļu. Šī kombinācija pilnībā atklāj dārzeņu aromātu un izceļ pipara īpašo garšu.

IZMĒĢINI ARĪ ŠĪS RECEPTES

 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes