Sastāvdaļas
Sastāvdaļas apm. astoņām ¼ l tilpuma burkām:
- 1 kg jauktu ogu (piemēram, avenes, zemenes, ērkšķogas un mellenes vai upenes)
- 1 kg želejas cukura
- Var pievienot nedaudz citronu sulas
Pagatavošana
- Ogas rūpīgi pārlasa, ja nepieciešams, noskalo un noņem kātiņus.
- Lielākās ogas, piemēram, zemenes, ar stampiņu nedaudz saspaida.
- Lielā traukā ogas labi sajauc ar želejas cukuru, apsedz un tur 1-2 stundas, līdz izveidojas sula.
- Atkarībā no salduma piejauc nedaudz citronu sulas.
- Nepārtraukti maisot visu karsē, līdz uzvārās.
- Vāra apm. 3 minūtes.
- Vārīšanās laikā nosmeļ putas.
- Pārbauda recēšanu.
- Kad ievārījums pietiekami sabiezējis, to pilda ar karstu ūdeni izskalotās burkās un tās tūlīt aizvāko.
Padoms
Ievārījums iegūst savdabīgu aromātu, ja ogām piepilina nedaudz rožūdens.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!