Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes miltu
- 1/2 glāzes augu eļļas
- 1/2 glāzes ūdens
- 1/2 tējkarotes sāls
Pildījumam:
- 500 g skābētu kāpostu
- 2 sīpoli
- augu eļļa cepšanai
- 1 olas dzeltenums pārziešanai
Pagatavošana
- Miltus izsijā.
- Dziļā bļodā lej ūdeni, augu eļļu, pieber sāli - visu samaisa.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus, pastāvīgi maisa.
- Mīklu kārtīgi jāsamīca, tad pīrādziņi būs garšīgāki.
- Mīklai jāsanāk mīkstai, elastīgai, maigai.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē, liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Gatavo pildījumu - skābētus kāpostus liek caurdurī, notecina lieko šķidrumu.
- Sīpolus sīki sakapā, cep augu eļļā, kamēr kļūst zeltaini, tad ceptos sīpolus no pannas izņem.
- Tajā pašā pannā liek skābētos kāpostus, cep 20-25 minūtes.
- Pēc noteiktā laika uguni izslēdz, pievieno ceptos sīpolus - kārtīgi samaisa, atdzesē.
- Mīklu sarullē desiņā, tad sadala gabaliņos(aptuveni 16 gabaliņos).
- Katru miklas gabaliņu izrullē taisnstūrī.
- Uz mīklas taisnstūrīša malas liek 1-1,5 tējkarotes pildījuma, mīklu satin, malas nostiprina, veidojot pīrādziņu.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek pīrādziņus.
- Sakuļ olas dzeltenumu, noziež pīrādziņus.
- Cep 180-200°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
- Līdz ko parādās brūngana garoziņa, pīrādziņi ir gatavi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!