Mohito - ērkšķogu kompots

Mohito - ērkšķogu kompots Foto: Mohito - ērkšķogu kompots

Sastāvdaļas

  • ērkšķogas
  • 1 kg cukura
  • 2 lieli citroni
  • 9 piparmētras lapiņas

Pagatavošana

  1. Ērkškogām noknibina astītes, noskalo un liek trīslitrīgās burkās.
  2. Katrā burkā ieliek pa trim šķēlem citrona.
  3. Katrā burkā liek pa trim lapiņām piparmētras.
  4. Uzvāra 9 litrus ūdens un salaje burkās.
  5. Lai burkās kādu laiku pastāv atdziest.
  6. Ūdeni no burkām lej atpakaļ katlā un liek atkal vārīties.
  7. Pieber 1 kg cukura un vāra līdz cukurs izšķīdis.
  8. Lej cukura ūdeni atpakaļ burkās un uzreiz aizvāko ar sterelizētiem vāciņiem.

Cukura daudzum domāts ur trīs trīslitrīgām burkām, erkšķogas vajag tik lai katru burku var piepildīt par trešdaļu. Pārējās sastāvdaļas var mainīt pēc patikas un garšas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes