Ministru torte

Ministru torte Foto: Ministru torte

Sastāvdaļas

Biskvītam:

  • 1 glāze miltu
  • 4 olas
  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze kefīra
  • 3/4 tējkarotes sodas
  • 1 glāze magoņu sēklu

Krēmam:

  • 1 bundža iebiezināta piena
  • 200 g mīksta sviesta
  • 4 ēdamkarotes kakao

Pagatavošana

    1. Dienu pirms tortes cepšanas, traukā sakuļ olas ar magonēm. Labi samaisa un ieliek ledusskapī.
    2. Nākamā dienā uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
    3. Izņem no ledusskapja trauku ar olu un magonēm. Pievieno cukuru, kefīru, izsijātus miltus un sodu.
    4. Visu labi samaisa.
    5. Biskvīti labāk izcepsies, ja mīklai ļaus pastāvēt 10 minūtes un ceps tos siltā tortes formā.
    6. Tortes formu pirms pirmā biskvīta cepšanas uzsilda cepeškrāsnī.
    7. Pēc tam tortes formu labi iesmērē ar sviestu. Formas apakšā var ieklāt cepamo papīru.
    8. Tortes formā lej 1/3 mīklas. Cep 10 - 15 minūtes līdz biskvīts ir zeltains.
    9. Šādi izcep vēl 2 biskvītus.
    10. Kamēr biskvīti dziest, pagatavo krēmu.
    11. Traukā sajauc sviestu, iebiezinātu pienu un kakao. Saputo līdz gaiši brūnai krāsai, kā kakao ar pienu.
    12. Biskvīti ir blīvi, un lai tajos labāk iesūktos krēms, tos der vairākās vietās sadurstīt ar nazi, 
    13. vai dažās vietās iegriezt cm dziļumā, bet ne līdz galam.
    14. Biskvītus apsmērē ar krēmu un rotā pēc sirds patikas.
    15. Torti uz nakti liek ledusskapī.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes