Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 glāze miltu
- 4 olas
- 1 glāze cukura
- 1 glāze kefīra
- 3/4 tējkarotes sodas
- 1 glāze magoņu sēklu
Krēmam:
- 1 bundža iebiezināta piena
- 200 g mīksta sviesta
- 4 ēdamkarotes kakao
Pagatavošana
- Dienu pirms tortes cepšanas, traukā sakuļ olas ar magonēm. Labi samaisa un ieliek ledusskapī.
- Nākamā dienā uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai.
- Izņem no ledusskapja trauku ar olu un magonēm. Pievieno cukuru, kefīru, izsijātus miltus un sodu.
- Visu labi samaisa.
- Biskvīti labāk izcepsies, ja mīklai ļaus pastāvēt 10 minūtes un ceps tos siltā tortes formā.
- Tortes formu pirms pirmā biskvīta cepšanas uzsilda cepeškrāsnī.
- Pēc tam tortes formu labi iesmērē ar sviestu. Formas apakšā var ieklāt cepamo papīru.
- Tortes formā lej 1/3 mīklas. Cep 10 - 15 minūtes līdz biskvīts ir zeltains.
- Šādi izcep vēl 2 biskvītus.
- Kamēr biskvīti dziest, pagatavo krēmu.
- Traukā sajauc sviestu, iebiezinātu pienu un kakao. Saputo līdz gaiši brūnai krāsai, kā kakao ar pienu.
- Biskvīti ir blīvi, un lai tajos labāk iesūktos krēms, tos der vairākās vietās sadurstīt ar nazi,
- vai dažās vietās iegriezt cm dziļumā, bet ne līdz galam.
- Biskvītus apsmērē ar krēmu un rotā pēc sirds patikas.
- Torti uz nakti liek ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!