Medus kūciņas ar apelsīnu-iebiezinātā piena krēmu

Medus kūciņas ar apelsīnu-iebiezinātā piena krēmu Foto: Medus kūciņas

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 70 g sviesta
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 2,5 glāzes miltu
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 10 g vaniļas cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera

Krēmam:

  • 1 bundža vārītā iebiezinātā piena
  • 80 ml apelsīnu sulas
  • 8 ēdamkarotes skābā krējuma

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - sviestu izkausē un atdzesē.
  2. Olu sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un medu.
  3. Pievieno sviestu un skābo krējumu, miltus, samaisītus ar cepamo pulveri, samīca elastīgu mīklu.
  4. Mīklu izrullē, liek ietaukotā veidnē un cep 175°C temperatūrā,8 minūtes, kamēr biskvīts kļūst sarkanīgs.
  5. Ja biskvītu pārāk ilgi cep, tas kļūs trausls.
  6. Gatavo krēmu - iebiezināto pienu sakuļ ar apelsīnu sulu, skābo krējumu.
  7. Karstu, gatavu biskvītu sadala 2 daļās, nolīdzina maliņas, biskvīta atgriezumus atstāj kūciņu pārkaisīšanai.
  8. Krēmu klāj uz biskvītiem.
  9. Biskvītus atstāj nostāvēties, pēc dažām stundām uzkaisa biskvīta drupačas.
  10. Kūku patur 8 stundas, lai ievelkas un sadala mazās kūciņās.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes