Sastāvdaļas
Mīklai:
- 70 g sviesta
- 1 ola
- 2 ēdamkarotes medus
- 2,5 glāzes miltu
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 10 g vaniļas cukura
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
Krēmam:
- 1 bundža vārītā iebiezinātā piena
- 80 ml apelsīnu sulas
- 8 ēdamkarotes skābā krējuma
Pagatavošana
- Gatavo mīklu - sviestu izkausē un atdzesē.
- Olu sakuļ ar cukuru, vaniļas cukuru un medu.
- Pievieno sviestu un skābo krējumu, miltus, samaisītus ar cepamo pulveri, samīca elastīgu mīklu.
- Mīklu izrullē, liek ietaukotā veidnē un cep 175°C temperatūrā,8 minūtes, kamēr biskvīts kļūst sarkanīgs.
- Ja biskvītu pārāk ilgi cep, tas kļūs trausls.
- Gatavo krēmu - iebiezināto pienu sakuļ ar apelsīnu sulu, skābo krējumu.
- Karstu, gatavu biskvītu sadala 2 daļās, nolīdzina maliņas, biskvīta atgriezumus atstāj kūciņu pārkaisīšanai.
- Krēmu klāj uz biskvītiem.
- Biskvītus atstāj nostāvēties, pēc dažām stundām uzkaisa biskvīta drupačas.
- Kūku patur 8 stundas, lai ievelkas un sadala mazās kūciņās.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!