Sastāvdaļas
- 3 gatavi, lieli banāni
- 75 g cukura
- 1 ola
- 1 tējkarote sodas
- 1 tējkarote sausā rauga
- 150 g miltu
- 1/2 tējkarotes sāls
- 70 g sviesta
Pagatavošana
- Banānus notīra, ar dakšiņu samīca dziļā bļodā.
- Pievieno cukuru, viegli sakultu olu, izkausētu sviestu, kārtīgi sakuļ.
- Citā bļodā samaisa miltus, raugu, sodu un sāli.
- Miltu maisījumu pievieno banānu maisījumam, sakuļ šķidru mīklu.
- Kēksu veidni ietauko ar sviestu un pārkaisa ar miltiem.
- Uzkarsē krāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Mīklu lej veidnē, cep 20-25 minūtes.
- Gatavus kēksiņus, izņem no veidnes un atdzesē.
- Ja vēlas, kēksus var rotāt ar glazūru vai pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!