Sastāvdaļas
- baravikas
- 2 krustnagliņas
- 2-3 smaržīgo piparu graudi
- 2-3 melno piparu graudi
- 2 lauru lapas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 200 g cukura
Pagatavošana
- Marinēšanai ņem sīkās baravikas vai tikai to cepurītes.
- Tās notīra, nomazgā, novāra sālsūdenī, saliek burciņās (labāk šaurās un augstās) un aplej ar karstu marinādes uzlējumu.
- Kad sēnes uzlējumā atdzisušas, tām virsū uzlej saulespuķu eļļu.
- Burkas pārsien ar pergamenta papīru vai aizvāko metāla vāciņiem.
- Marinādes uzlējuma gatavošanai ņem uz 1 l ūdens 2 krustnagliņas, 2-3 smaržīgo piparu graudus, 2-3 melno piparu graudus, 2 lauru lapas, 1/4 tējkarotes sāls, 200 g cukura.
- Visu vāra 2 minūtes.
- Pēc noņemšanas no uguns pielej 20 g etiķa esences (marinādes uzlējumam jābūt ar saldeni sāļu etiķa garšu).
- Ja glabājot marināde duļķojas, sēnes rūpīgi nomazgā ar ūdeni un pagatavo jaunu marinādes uzlējumu.
- Sāls un etiķa daudzumu palielina vai samazina atkarībā no sēņu garšas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!