Marinēta paprika ar ķiplokiem

Marinēta paprika ar ķiplokiem Foto: Marinēta paprika ar ķiplokiem

Sastāvdaļas

  • 1 kg papriku
  • 5-6 ķiploka daiviņas
  • 1 saišķītis pētersīļu vai kinzas
  • 1-2 tējkarotes sāls
  • 1-2 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes 9% etiķa
  • 4 ēdamkarotes augu eļļas
  • Hmeli-suneli garšvielas (pēc garšas)
  • malti melnie pipari (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Paprikām izņem sēklas un katru sagriež 4-6 daļās.
  2. Pievieno ķiploku spiedē saspiestus ķiplokus, sakapātus pētersīļus vai kinzu.
  3. Pievieno sāli, cukuru, augu eļļu, Hmeli-suneli, maltus melnos piparus – visu samaisa un atstāj uz vienu stundu.
  4. Papriku liek katlā un uzvāra, turpina vārīt 15-20 minūtes uz lēnas uguns, ik pa laikam apmaisot.
  5. Pielej etiķi, samaisa, noņem no uguns
  6. Papriku liek tīrās, sterilizētās burkās, aizvāko.
  7. Burkas ietin drānā, kamēr tās pilnībā atdziest.Hmeli-suneli ir tradicionāls Gruzīnu garšvielu maisījums, kura sastāvā ir koriandrs, dilles, baziliks, lauru lapas, pētersīlis, melnie pipari, selerija, timiāns, piparmētra un citas garšvielas. Šī Kaukāzu virtuvē tik iecienītā garšviela lieliski iederas dažādos gaļas ēdienos (īpaši vistas, liellopa, jēra gaļas ēdienos), kā arī dārzeņu ēdienos.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes