Mandeļu torte

Mandeļu torte Foto: Mandeļu torte

Sastāvdaļas

  • 150 g maltu mandeļu
  • 125 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 3 olas
  • 1 olas dzeltenums
  • 40 g kviešu miltu
  • 500 g kārtainās mīklas

Pagatavošana

  1. Lai pagatavotu mandeļu mīklu, sviestu saputo, kamēr izveidojas bieza krējuma konsistence, pakāpeniski pievienojot cukuru. Tālāk, nepārtraukti maisot, pievieno pa vienai olai, mandeles un miltus.
  2. Izveltnē kārtaino mīklu 0,3 cm biezumā un izgriež no tās 3 apļus ar 30 cm diametru. Apļu virsmas apsmērē ar saputotu olas dzeltenumu. Uz diviem apļiem kārto mandeļu mīklu, atstājot 1,5 cm malas brīvas. Apsmērētos apļus kārto vienu un otra un pa visu liek trešo apli.
  3. Cep 30 minūtes 200 – 210 °C temperatūrā.
  4. Torti pārkaisa ar šokolādes skaidiņām un torte ir gatava!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes