Sastāvdaļas
- 1 iepakojums kārtainās bezrauga mīklas
Krēmam:
- 3 olas
- 200 g sviesta
- 250 ml piena
- 2 tējkarotes miltu
- 100 g cukura
- 300 ml vārītā iebiezinātā piena
Pagatavošana
- Sagatavo mīklu - kārtaino mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, atlaidina, izrullē 4-5 mm biezumā.
- Mīklu sagriež kvadrātos(vieglāk sagriezt ar apaļo picas nazi).
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek mīklas kvadrātus tā, lai tie nesaskaras.
- Cep 200-220 °C temperatūrā, kamēr tie kļūst izteikti sarkanīgi.
- Izņem no krāsns un atdzesē.
- Dažus izceptos mīklas kvadrātus noliek malā, tortes rotāšanai.
- Atlikušos mīklas kvadrātus liek lielā bļodā vai katlā un sadrupina.
- Gatavo krēmu - blenderī liek olas, iebiezināto pienu, cukuru, miltus, pienu - sakuļ viendabīgā masā.
- Maisījumu lej katlā, vāra, pastāvīgi maisot, uz vidējas vai lielas uguns, kamēr sabiezē.
- Krēmam jākļūst kā biezai mannā biezputrai.
- Karstā krēmā liek sviestu un vienmērīgi izmaisa.
- Lai krēms sanāktu maigāks, to sakuļ ar putotāju.
- Karstu krēmu lej bļodā, kur ir sadrupinātie mīklas kvadrāti - visu kārtīgi samaisa.
- Kvadrātveida vai taisnstūra veida veidni izklāj ar foliju vai cepamo papīru.
- Tortes masu liek veidnē, vienmērīgi izlīdzina, viegli piespiežot, lai neveidotos gaisa burbulīši.
- Torti atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liek ledusskapī.
- Malā noliktos mīklas kvadrātus sadrupina.
- Torti izņem no veidnes, apber no visām pusēm ar mīklas drupačām.
- Pasniedzot, torti sagriež ne pārāk lielos gabalos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!