Ātri pagatavojama torte „Napoleons”

Ātri pagatavojama torte „Napoleons” Foto: Ātri pagatavojama torte „Napoleons”

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums kārtainās bezrauga mīklas

Krēmam:

  • 3 olas
  • 200 g sviesta
  • 250 ml piena
  • 2 tējkarotes miltu
  • 100 g cukura
  • 300 ml vārītā iebiezinātā piena

Pagatavošana

  1. Sagatavo mīklu - kārtaino mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, atlaidina, izrullē 4-5 mm biezumā. 
  2. Mīklu sagriež kvadrātos(vieglāk sagriezt ar apaļo picas nazi).
  3. Veidnē ieklāj cepamo papīru, liek mīklas kvadrātus tā, lai tie nesaskaras.
  4. Cep 200-220 °C temperatūrā, kamēr tie kļūst izteikti sarkanīgi.
  5. Izņem no krāsns un atdzesē.
  6. Dažus izceptos mīklas kvadrātus noliek malā, tortes rotāšanai.
  7. Atlikušos mīklas kvadrātus liek lielā bļodā vai katlā un sadrupina.
  8. Gatavo krēmu - blenderī liek olas, iebiezināto pienu, cukuru, miltus, pienu - sakuļ viendabīgā masā.
  9. Maisījumu lej katlā, vāra, pastāvīgi maisot, uz vidējas vai lielas uguns, kamēr sabiezē.
  10. Krēmam jākļūst kā biezai mannā biezputrai.
  11. Karstā krēmā liek sviestu un vienmērīgi izmaisa.
  12. Lai krēms sanāktu maigāks, to sakuļ ar putotāju.
  13. Karstu krēmu lej bļodā, kur ir sadrupinātie mīklas kvadrāti - visu kārtīgi samaisa.
  14. Kvadrātveida vai taisnstūra veida veidni izklāj ar foliju vai cepamo papīru.
  15. Tortes masu liek veidnē, vienmērīgi izlīdzina, viegli piespiežot, lai neveidotos gaisa burbulīši.
  16. Torti atdzesē līdz istabas temperatūrai un tad liek ledusskapī.
  17. Malā noliktos mīklas kvadrātus sadrupina.
  18. Torti izņem no veidnes, apber no visām pusēm ar mīklas drupačām.
  19. Pasniedzot, torti sagriež ne pārāk lielos gabalos.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes