Ābolu zefīrs

Ābolu zefīrs Foto: Ābolu zefīrs

Sastāvdaļas

  • 250 g ābolu biezeņa
  • 725 g cukura
  • 1 olas baltums
  • 8 g agara
  • 160 g ūdens
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Ābolu biezenim pievieno 250 g cukura, samaisa, patur (ja izmanto veikalā nopērkamo ābolu biezeni, cukuru liek mazāk).
  2. Uzbriedinātu agaru, karsē, kamēr tas pilnībā izkūst, pieber 475 g cukura, samaisa, vāra sīrupu uz vidējas uguns.
  3. Sīrupu vāra tik ilgi, kamēr, karote izņemta no sīrupa, velk līdzi "cukura diedziņu", sīrupu viegli atdzesē. 
  4. Ābolu biezenim pievieno 1/2 olbaltuma, sakuļ ar mikseri, kamēr tas kļūst gaišs.
  5. Pievieno atlikušo olbaltumu un turpina kult gaisīgā masā.
  6. Ābolu biezeņa un olbaltuma masu turpina kult, kamēr tā kļūst balta un gaisīga.
  7. Ābolu biezeņa masu samaisa ar sīrupu, lej konditorejas maisiņā un ātri veido zefīrus uz cepamā papīra.
  8. Viss jādara ātri, jo zefīra masa ātri sacietē.
  9. Zefīru atstāj kaltēties istabas temperatūrā, vismaz uz 24 stundām.
  10. Gatavu zefīru pārkaisa ar izsijātu pūdercukuru un saspiež kopā pusītes.
  11. Ja vēlas, daļu zefīra var pārklāt ar izkausētu tumšo šokolādi(ar šokolādi pārklātos zefīrus liek ledusskapī, lai šokolāde sacietē).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes