Sastāvdaļas
- 250 g ābolu biezeņa
- 725 g cukura
- 1 olas baltums
- 8 g agara
- 160 g ūdens
- 1 paciņa vaniļas cukura
- pūdercukurs pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Ābolu biezenim pievieno 250 g cukura, samaisa, patur (ja izmanto veikalā nopērkamo ābolu biezeni, cukuru liek mazāk).
- Uzbriedinātu agaru, karsē, kamēr tas pilnībā izkūst, pieber 475 g cukura, samaisa, vāra sīrupu uz vidējas uguns.
- Sīrupu vāra tik ilgi, kamēr, karote izņemta no sīrupa, velk līdzi "cukura diedziņu", sīrupu viegli atdzesē.
- Ābolu biezenim pievieno 1/2 olbaltuma, sakuļ ar mikseri, kamēr tas kļūst gaišs.
- Pievieno atlikušo olbaltumu un turpina kult gaisīgā masā.
- Ābolu biezeņa un olbaltuma masu turpina kult, kamēr tā kļūst balta un gaisīga.
- Ābolu biezeņa masu samaisa ar sīrupu, lej konditorejas maisiņā un ātri veido zefīrus uz cepamā papīra.
- Viss jādara ātri, jo zefīra masa ātri sacietē.
- Zefīru atstāj kaltēties istabas temperatūrā, vismaz uz 24 stundām.
- Gatavu zefīru pārkaisa ar izsijātu pūdercukuru un saspiež kopā pusītes.
- Ja vēlas, daļu zefīra var pārklāt ar izkausētu tumšo šokolādi(ar šokolādi pārklātos zefīrus liek ledusskapī, lai šokolāde sacietē).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!