Sastāvdaļas
- 170 g kviešu miltu
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
- 25 g margarīna vai sviesta
- 1 ola
Pildījumam:
- 150 g maltu mandeļu
- 150 g margarīna vai sviesta
- 130 g cukura
- 1 ola
Pasniegšanai:
- 500 g zemeņu vai citu ogu vai augļu
Pagatavošana
- Mīklas sastāv daļas samaisa, uz 30 minūtēm ievieto ledusskapī.
- Taukvielas un cukuru saputo baltās, stingrās putās, pievieno olu un mandeles.
- Mīklu liek kūkas veidnē ar noņemamām malām.
- Lai mīkla nenotecētu, to no iekšpuses piespiež pie veidnes malām ar alumīnija folijas strēmeli.
- Kūkas pamatni cep ~ 225°C temperatūrā 10 minūtes.
- Noņem foliju, pilda ar mandeļu maisījum.
- Cep ~ 175°C temperatūrā 30 minūtes, līdz pildījums sabiezējis.
- Rotā ar ogām vai augļiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!