Maltās gaļas bumbiņas ar sieru sinepju mērcē

Maltās gaļas bumbiņas ar sieru sinepju mērcē Foto: Maltās gaļas bumbiņas ar sieru sinepju mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g maltās gaļas
  • 3 cieti vārītas olas
  • 2 sīpoli
  • 2 kartupeļi
  • 100 g siera
  • malti melnie pipari pēc garšas
  • majonēze
Mērcei:
  • 1 jēlas olas dzeltenums
  • 50 ml saulespuķu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sinepju eļļas
  • 1/3 tējkarotes parasto sinepju
  • šķipsniņa sāls

Pagatavošana

  1. Gatavo mērci - samaisa olas dzeltenumu ar saulespuķu eļļu, sinepju eļļu, sinepēm, sāli.
  2. Visu sakuļ viendabīgā masā, kamēr tā mazliet sabiezē.
  3. Sīpolus sakapā,cieti vārītās olas,nomizotus nevārītus kartupeļus un sieru sarīvē. 
  4. No jēlas maltās gaļas veido bumbiņas, uzber sāli, piparus.
  5. Uz katras bumbiņas liek sīpolu kārtu, sarīvētās olas, sarīvētos kartupeļus.
  6. Virsū uzkaisa rīvētu sieru.
  7. Katrai bumbiņai uzklāj 1 ēdamkaroti majonēzes.
  8. Cep 180-200°C temperatūrā, 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes