Makaronu pīrāgs

Makaronu pīrāgs Foto: Makaronu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 350 g maltas gaļas
  • 3 daiviņas ķiploka (saspiesta)
  • 1/2 sīpola, smalki sagriezta kubiņos
  • šķipsniņa sarkanā asā pipara
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 800 g tomātu
  • 450 g makaronu (trubiņas)
  • 2 ēdamkarotes rīvēta Parmas siera
  • 2 glāzes rīvēta Mocarellas siera

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsnī līdz 200 °C temperatūrai.
  2. Dziļā pannā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu. Tajā apcep malto gaļu un sīpolus.
  3. Pievieno ķiplokus, sāli, melnos un sarkanos piparus, samaisa.
  4. Pievieno sasmalcinātus tomātus un sautē 20 minūtes.
  5. Izvāra makaronus īsāku laiku, nekā norādīts uz iepakojuma. Nolej ūdeni.
  6. Augstā formā pašā apakšā ielej nedaudz mērces, pēc tam stāvus saliek makaronus, vienu pie otra, aizpilda visu formu.
  7. Uz makaroniem lej atlikušo mērci, pārkaisa Mocarellas sieru un Parmas sieru.
  8. Liek cepeškrāsnī uz 30 minūtēm vai tik ilgi, kamēr siers iegūs apceptu garoziņu.
  9. Pēc tam cepeškrāsni izslēdz un atstāj vēl uz 15 minūtēm.
  10. Pasniedz ar svaigu baziliku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes