Magoņu pīrāgs

Magoņu pīrāgs Foto: Magoņu pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 240 g magoņu sēklu
  • 110 g pūdercukura
  • 80 g cukura
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1/2 tējkarotes maltu krustnagliņu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 citrona miziņa
  • 6 olas
  • 4 olu baltumi
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā ber magoņu sēklas, pūdercukuru, kanēli, krustnagliņas, cepamo pulveri un visu kārtīgi samaisa.
  2. Pievieno citrona miziņu, olas un eļļu - sakuļ maisījumu vieglās putās.
  3. Olu baltumus sakuļ, kamēr tie kļūst balti, pakāpeniski pievieno cukuru, turpina kult, līdz stingrām putām.
  4. Olu baltumus iecilā magoņu sēklu un olu maisījumā, samaisa viendabīgā masā.
  5. Veidni ieziež ar sviestu, mazliet pārkaisa ar miltiem, mīklu lej tajā.
  6. Uzkarsē krāsni līdz 170°C temperatūrai.
  7. Cep 40 - 50 minūtes, atdzesē. Pasniedz ar citronu džemu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes