Lazanja ar tomātiem, sieru un šķiņķi

Lazanja ar tomātiem, sieru un šķiņķi Foto: Lazanja ar tomātiem, sieru un šķiņķi

Sastāvdaļas

 ● 250 g lazanjas plākšņu
 ● 1 kg tomātu
 ● 500 g šķiņķa
 ● 300 g cieta siera
 ● 100 g siers Gouda
 ● 2 ķiploku daiviņas
 ● 200 g sīpolu
 ● 2-3 ēdamkarotes augu eļļas
 ● tomātu mērce
 ● zaļumi pēc garšas
 ● sāls, pipari pēc garšas

Bešamela mērcei:
 ● 100 g sviesta
 ● 5 ēdamkarotes miltu
 ● 1 l piena
 ● sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolus, zaļumus un ķiplokus sakapā.
  2. 3-4 tomātus noliek malā, pārējos sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Šķiņķi sagriež gabaliņos.
  4. Augu eļļā cep sīpolus un ķiplokus, pievieno tomātus un zaļumus, pieber sāli, piparus, sautē 10-15 minūtes.
  5. Gatavo Bešamela mērci - sviestu izkausē, pievieno miltus - mazliet pacep.
  6. Pielej pienu, pieber sāli, piparus, maisot karsē, kamēr mērce sabiezē.
  7. Cieto sieru smalki sarīvē.
  8. Atsevišķi smalki sarīvē Goudas sieru.
  9. Veidnē liek, vienā kārtā daļu lazanjas plākšņu(skatieties instrukciju uz lazanjas iepakojuma, dažus lazanjas veidus iepriekš ir jāvāra, dažus nē).
  10. Uz lazanjas plāksnēm liek pusi tomātu mērces, pusi šķiņķa, tad virsū liek pusi Bešamela mērces.
  11. Bešamela mērcei virsū liek atlikušo šķiņķi, tad liek atlikušo Bešamela mērci, pārkaisa ar cieto sieru, virsū liek atlikušās lazanjas plāksnes.
  12. Uzkaisa pusi Goudas siera, cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
  13. Tad veidni izņem, izkārto šķēlēs sagrieztus tomātus, uzkaisa atlikušo Goudas sieru.
  14. Veidni liek atpakaļ krāsnī, turpina cept 10-15 minūtes.
  15. Gatavu lazanju mazliet atdzesē, tad sagriež porciju gabalos.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes