Sastāvdaļas
- 250 g lazanjas plākšņu
- 1 kg tomātu
- 500 g šķiņķa
- 300 g cieta siera
- 100 g siers Gouda
- 2 ķiploku daiviņas
- 200 g sīpolu
- 2-3 ēdamkarotes augu eļļas
- tomātu mērce
- zaļumi pēc garšas
- sāls, pipari pēc garšas
Bešamela mērcei:
- 100 g sviesta
- 5 ēdamkarotes miltu
- 1 l piena
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Sīpolus, zaļumus un ķiplokus sakapā.
- 3-4 tomātus noliek malā, pārējos sagriež nelielos gabaliņos.
- Šķiņķi sagriež gabaliņos.
- Augu eļļā cep sīpolus un ķiplokus, pievieno tomātus un zaļumus, pieber sāli, piparus, sautē 10-15 minūtes.
- Gatavo Bešamela mērci - sviestu izkausē, pievieno miltus - mazliet pacep.
- Pielej pienu, pieber sāli, piparus, maisot karsē, kamēr mērce sabiezē.
- Cieto sieru smalki sarīvē.
- Atsevišķi smalki sarīvē Goudas sieru.
- Veidnē liek, vienā kārtā daļu lazanjas plākšņu(skatieties instrukciju uz lazanjas iepakojuma, dažus lazanjas veidus iepriekš ir jāvāra, dažus nē).
- Uz lazanjas plāksnēm liek pusi tomātu mērces, pusi šķiņķa, tad virsū liek pusi Bešamela mērces.
- Bešamela mērcei virsū liek atlikušo šķiņķi, tad liek atlikušo Bešamela mērci, pārkaisa ar cieto sieru, virsū liek atlikušās lazanjas plāksnes.
- Uzkaisa pusi Goudas siera, cep 180°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Tad veidni izņem, izkārto šķēlēs sagrieztus tomātus, uzkaisa atlikušo Goudas sieru.
- Veidni liek atpakaļ krāsnī, turpina cept 10-15 minūtes.
- Gatavu lazanju mazliet atdzesē, tad sagriež porciju gabalos.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!