Kraukšķīgi skābēti gurķi

Kraukšķīgi skābēti gurķi Foto: Kraukšķīgi skābēti gurķi

Sastāvdaļas

  • 2 kg svaigu gurķu
  • 1 ķiploku galviņa
  • 1/2 aveņu lapas
  • 1/2 upeņu lapas
  • 10 melno piparu graudiņu
  • 4-6 ķiršu lapas
  • diļļu kāti
  • 1-2 mārrutku lapas
  • 2-3 lauru lapas
  • 100 g sāls uz 3 l burku

Pagatavošana

  1. Gurķus mērcē aukstā ūdenī 2 stundas.
  2. Kārtīgi nomazgā visas lapas.
  3. Burkas kārtīgi nomazgā, apgriež otrādi, lai liekais ūdens notek un nožūst.
  4. Burkas sterilizēt nav nepieciešams.
  5. Burkās liek visas garšvielas un piedevas.
  6. Virsū blīvi izkārto gurķus.
  7. Ņem aukstu ūdeni, uzlej gurķiem burkās, mazliet patur.
  8. Tad ūdeni nolej citā traukā, pieber sāli un izšķīdina to.
  9. Sālsūdeni pārlej gurķiem.
  10. Burkas liek dziļā katlā un aizvāko ar plastmasas vāciņiem.
  11. Katlu ar burkām noliek siltā vietā uz 3 diennaktīm.
  12. Kad gurķi ir ieskābuši, tos var nest uz pagrabu.
  13. Lai gurķi tiešām sanāktu kraukšķīgi, tiem jābūt tikko novāktiem(pirms 1-2 dienām) un tos jāmērcē 2 stundas.
  14. Gurķiem varat pievienot mazliet sinepju pulvera, arī tad tie būs kraukšķīgi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes