Sastāvdaļas
- 25 g svaiga rauga
- 1 glāze silta ūdens
- 1 tējkarote sāls
- 1 ēdamkarote cukura
- 3 glāzes kviešu miltu
- 8 ēdamkarotes augu eļļas
Pagatavošana
- Siltā ūdenī izšķīdina raugu, pievieno sāli, cukuru, augu eļļu.
- Pakāpeniski pievieno miltus, samīca viendabīgu, elastīgu mīklu.
- Trauku ar mīklu apklāj ar dvieli un noliek siltā vietā uz 30 minūtēm.
- Mīklu sadala 2 daļās, katru daļu izrullē taisnstūra plāksnē.
- Taisnstūrveida mīklu satin ruletē, liek veidnē un atstāj uz 20-30 minūtēm, lai rūgst.
- Uzrūgušu mīklu noziež ar sakultu olu.
- Cep 200°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!