Sastāvdaļas
- 1 kg tītara maltās gaļas
- 2 olas
- 1/2 baltmaizes kukuļa (bez garozas)
- 2 ēdamkarotes majonēzes
- 120 ml piena
- sāls
- pipari
- 250 g cieta siera
- 50 g sviesta
- 2 tomāti
- augu eļļa
Pagatavošana
- Tītara gaļu nomazgā, nosusina un samaļ virtuves kombainā.
- Var izmantot arī veikalā nopērkamu, gatavu malto tītara gaļu.
- Baltmaizi iemērc pienā, samaļ virtuves kombainā, samaisa ar malto gaļu.
- Pievieno olas, daļu majonēzes, sāli, piparus.
- Kārtīgi visu samaisa.
- Daļu siera un sviestu sagriež garenos gabaliņos.
- Ar mitrām rokām, no maltās gaļas masas, izveido bumbiņas, samīca tās, izveidojot apli, vidū liek siera gabaliņu un sviestu, malas aiztaisa ciet.
- Kotletes apcep augu eļļā, kamēr kļūst zeltainas.
- Apceptās kotletes liek veidnē, eļļu, kurā tās cepās, pārlej kotletēm, pielej mazliet ūdens.
- Tomātus sagriež plānās šķēlītēs, liek virsū kotletēm.
- Atlikušo sieru sarīvē uz smalkās rīves, pārkaisa tomātiem, pieblīvē mazliet ar roku.
- Pārlej atlikušo majonēzi.
- Cep 200°C temperatūrā, 45-50 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!