Sastāvdaļas
- 2 kg baklažāni
- 0,5 kg paprikas
- 5 tomāti (var aizvietot ar tomātu sulu)
- 0,4 kg sīpolu
- 0,5 kg burkāni
- 1 glāze saulespuķu vai olīveļļas
- 1/3 glāzes etiķa
- 0,1 kg sāls
- 0,1 kg cukura
- melnie pipari graudiņos (pēc garšas)
- ķiploki (pēc garšas)
Pagatavošana
- Notīrītus un nomazgātus dārzeņus, smalki sagriežam.
- Tos var griezt dažādi (gan salmiņos, gan kubiņos).
- Burkānus var sarīvēt, uz rupjās rīves.
- Ja nav pieejama tomātu sula, tad tomātus var arī samalt gaļas mašīnā,un pievienot maltus, vai izspiest svaigu sulu, sulu spiedē.
- Visus sagatavotos dārzeņus ieliekam katlā.
- Pārlejam ar tomātu sulu un eļļu.
- Pieliekam visas sagatavotās garšvielas (arī sāli un cukuru) un vāram 30 minūtes.
- Tas jādara uz lēnas uguns.
- Kad masa ir gatava, tai jābūt biezai.
- Vēl tikai pievienojam etiķi un var pildīt burkās.
- Burkas aizvākojam.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!