Konservēti baklažānu un paprikas salāti

Konservēti baklažānu un paprikas salāti Foto: Konservēti baklažānu un paprikas salāti

Sastāvdaļas

  • 2 kg baklažāni
  • 0,5 kg paprikas
  • 5 tomāti (var aizvietot ar tomātu sulu)
  • 0,4 kg sīpolu
  • 0,5 kg burkāni
  • 1 glāze saulespuķu vai olīveļļas
  • 1/3 glāzes etiķa
  • 0,1 kg sāls
  • 0,1 kg cukura
  • melnie pipari graudiņos (pēc garšas)
  • ķiploki (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Notīrītus un nomazgātus dārzeņus, smalki sagriežam.
  2. Tos var griezt dažādi (gan salmiņos, gan kubiņos).
  3. Burkānus var sarīvēt, uz rupjās rīves.
  4. Ja nav pieejama tomātu sula, tad tomātus var arī samalt gaļas mašīnā,un pievienot maltus, vai izspiest svaigu sulu, sulu spiedē.
  5. Visus sagatavotos dārzeņus ieliekam katlā.
  6. Pārlejam ar tomātu sulu un eļļu.
  7. Pieliekam visas sagatavotās garšvielas (arī sāli un cukuru) un vāram 30 minūtes.
  8. Tas jādara uz lēnas uguns.
  9. Kad masa ir gatava, tai jābūt biezai.
  10. Vēl tikai pievienojam etiķi un var pildīt burkās.
  11. Burkas aizvākojam.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes